Suchý (spálený) trávník?

zuzan - (40) - 201.144 (?)
17.7.2010 19:04

Trávník na fotu je také Gazon a stalo se to po posekání, nesekáme často, byl už přerostlý. DOufám, že se vzpamatuje, až přestanou horka, bojím se abych nemusela trávník řešit znovu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

zuzan - (40) - 201.144 (?), 17.7.2010 19:04

Trávník na fotu je také Gazon a stalo se to po posekání, nesekáme často, byl už přerostlý. DOufám, že se vzpamatuje, až přestanou horka, bojím se abych nemusela trávník řešit znovu.

LordMirdas - (28) - 22.142 (?), 18.7.2010 18:05

Zdravim vsechny travnikare.

Mam podobny problem. Travnik zasety 5.6.2010 vsecko probihalo perfektne.Automaticka zalivka + slunicko a travnik po 5 dnech zacal rust jako blazen. S nim i plevel ktery je videt na fotkach. Zajimalo by me co je to za plevel, protoze pred vysetim byl pouzit totalne roundap a pak jsem jeste asi 3 tydny cekal jestli nejaky nevyrazi. Co mi ale dela nevetsi starost je jak zacal travnik najednou ridnout a celkove flekatet v cele predni casti zahrady na kterou sviti cely den slunce. Puda pred vysetim byla pouze preorana bez pridani hnojiva pisku atd. a je tedy dost tezka. A tak se ptam proc mi takhle usycha???

1) Protoze jsem moc zaleval? (kazdy den)

2) Meljsem travnik uz pohnojit? (dosud nehnojeno)

3)Mohlo by to byt nekvalitni zeminou? Malo vzduchu u korinku?

4)Nebo i pres vydatnou zalivku je travnik sluncem popaleny protoze byl posekan moc nizko a nevydrzel celodenni zar?

5)Mohl takhle mlady travnicek hned dostat nejakou plisen? V jednom zahradnictvi mi rekli ze by to mohla byt kornatka travni a abych to postrikal DITHANE ktery jsem koupil, ale bohuzel jsem v baleni nasel v navodu redeni  na vsecko mozne jen ne na travnik a taky jestli mam postrikat jen postizena mista nebo celou plochu atd.

Pomozte mi prosim urcit co s travnikem je a jak mu pomoci.

Diky Mirek S

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

new dawn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (311) - 176.18 (?), 18.7.2010 21:42

Sice nejsem trávníkář, ale kornatka má růžové mycelium (viz obr.). Jinak u mne tak vypadá asi polovina trávníku, vedle sousedi ho mají kromě pruhů u chaty už celý červenohnědý... Na ta horka letošního léta ten váš trávník vypadá docela dobře.           Lída

Bez názvu
Bez názvu

host - 144.70 (?), 20.7.2010 11:10

no dobre..spálený trávnik od slnka teda nemám jediný, ale otázka ostáva: je potrebné suchú plsť prehrabať (vyhrabať) alebo sa to teda spraví samo..Ide o to že pomedzi tú suchú plsť začínajú pretŕčať nové steblá a bojím sa to hrabať..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz