Zdravim vsechny travnikare.
Mam podobny problem. Travnik zasety 5.6.2010 vsecko probihalo perfektne.Automaticka zalivka + slunicko a travnik po 5 dnech zacal rust jako blazen. S nim i plevel ktery je videt na fotkach. Zajimalo by me co je to za plevel, protoze pred vysetim byl pouzit totalne roundap a pak jsem jeste asi 3 tydny cekal jestli nejaky nevyrazi. Co mi ale dela nevetsi starost je jak zacal travnik najednou ridnout a celkove flekatet v cele predni casti zahrady na kterou sviti cely den slunce. Puda pred vysetim byla pouze preorana bez pridani hnojiva pisku atd. a je tedy dost tezka. A tak se ptam proc mi takhle usycha???
1) Protoze jsem moc zaleval? (kazdy den)
2) Meljsem travnik uz pohnojit? (dosud nehnojeno)
3)Mohlo by to byt nekvalitni zeminou? Malo vzduchu u korinku?
4)Nebo i pres vydatnou zalivku je travnik sluncem popaleny protoze byl posekan moc nizko a nevydrzel celodenni zar?
5)Mohl takhle mlady travnicek hned dostat nejakou plisen? V jednom zahradnictvi mi rekli ze by to mohla byt kornatka travni a abych to postrikal DITHANE ktery jsem koupil, ale bohuzel jsem v baleni nasel v navodu redeni na vsecko mozne jen ne na travnik a taky jestli mam postrikat jen postizena mista nebo celou plochu atd.
Pomozte mi prosim urcit co s travnikem je a jak mu pomoci.
Diky Mirek S