Sekání trávy

host - 152.137 (?)
28.11.2011 17:38

Dobrý den... a má cenu sekat čerstvě vysetou trávu, když je velká ca 2 až 8 cm? Sel jsem jí v druhé půlce září, ale díky suchému podzimu se jí nechce moc růst. Když jí neposekám, přežije zimu a obrazí na jaře? Jaké máte prosím zkušenosti. Děkuji za odpovědi

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 43.107 (?), 11.11.2011 10:41, zobrazeno: 5603x

Dobrý den, chci se zeptat, je mozne jeste ted posekat travu?Nebo by ji to ublizilo, mame ji docela vysokou, nekde i 10 cm.Díky

host - 49.39 (?), 11.11.2011 12:17

Nebojte se a posekejte ji. Horší by byla přerostlá tráva přes zimu.

Josef.

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 11.11.2011 17:59

posekejte, včera jsem sbíral listí sekačkou na druhý nejmenší pokos, co tam nepatří krásně promrzne a trávě to nevadí

host - 152.137 (?), 28.11.2011 17:38

Dobrý den... a má cenu sekat čerstvě vysetou trávu, když je velká ca 2 až 8 cm? Sel jsem jí v druhé půlce září, ale díky suchému podzimu se jí nechce moc růst. Když jí neposekám, přežije zimu a obrazí na jaře? Jaké máte prosím zkušenosti. Děkuji za odpovědi

Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 35.114 (?), 29.11.2011 9:15

Dobrý den, já se připojuji k názoru pana Josefa, trávu klidně posekejte. Opravdu je horší jí nechat přes zimu "polehnout".Marcela

host - 5.149 (?), 29.11.2011 13:07

Řešil jsem letos stejný problém na začátku listopadu a nesekal jsem, z těchto důvodů: sekáním trávu jedině oslabíte a bude více náchylná na vymrznutí, trávy které zde sejeme jsou na naši zimu zvyklé, první sečení trávy (kosou, srpem, apod,) se dělá proto aby jednotlivé rostlinky odnožily (což v této době nepšipadá v úvahu), protožse nejedná o hustý porost tak nějaké vyhnívání nepřipadá v úvahu.

Mr Big

host - 4.7 (?), 29.11.2011 14:17

Neviem, ako je to s čerstvou, vysiatou... ale moja skúsenosť s neposekanou trávou cez zimu je veľmi zlá. Raz som to zanedbal. Nevedel som, či nebudem musieť vo veľkom dosádzať. Zima a následne plesne ju úplne zdecimovali. Bol na ňu hrozný pohľad, i keď do leta sa pekne pozviechala. Potom som pozorne čítal na internete a dozvedel som sa, že tráva cez zimu neuživí nadzemné časti ak sú príliš veľké, nepokosené. Išiel som do druhého extrému, ktorý radia niektorí pestovatelia trávnikových kobercov. Vybral som posledný termín (11 alebo 12), pokosil na kratúčko. Tráva na jar super krásna zelená. Starina cez zimu zmizla, rozložila sa.  Vertikutátor som v požičovni skoro reklamoval, ale až keď znížením nožov šli von zelené časti rastlín som pochopil... Teraz skúšam nízky strih druhý rok. Uvidím, či to bola len náhoda, alebo dobrým počasím... 

Ďalšia vec je, či je vhodné kosiť v mrazivom počasí. Toto môže byť problém... neviem.  Je pravda, že každé kosenie trávu stresuje, ale tá sa za pár dní spamätá. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz