Rozmetací a sypací vozíky

host - 145.130 (?) 
10.7.2011 10:35

Nebo prostě na hnojení těmi kvalitními hnojivy stráví 10x až 15x více času, aby bylo zajištěno pravidelnosti a neví, jak je rychlé, pravidelné a pohodlné použití vozíku s rozmetacím kotoučem. (pro příklad - zahrada o velikosti cca 800m2 se dá s vozíkem zvládnout i do 5-7 minut.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

pxe - (16) - 170.18 (?), 30.11.2011 19:36

Cez 3 roky som rozhadzoval a posypal rukou, az ma raz napadlo, ze ked neni co, ze potrebujem sypaci vozik Gardena 800 Comfort. To som nemal robit. ;(Ale, pokial sa sam nepresvedcim neuverim...

Presne ako sa pise vyssie, krasne zelene pasiky a kde ma odhodilo o kusok nabok, za tyden/dva mi to travnik ukazal, kde som nanho zabudol...

Pri rucnom rozhadzovany, sa mi nikdy nestalo, ze by som spalil travnik, teraz ked sa spodna lista s funkciou autostop, ci ako to volaju, nezastavi dobre, vysype sa pasik hnojiva a (teraz uz viem) treba ho hned upratat, lebo aj to malo spravi vypaleny pas. Takto som spalil travu okolo hojdacky, tak dorychtovana nebola, ani ked sme ju natierali...

Tiez vozik, ale beriem to pausalne pre voziky a nie rozmetadla, so spodnou listou, su vhodna na upraveny rovny travnik s travou do 3-4cm. Na trave asi 6-7cm, sa uz sama strhava lista, takze sa zintezivni posyp a 30m zlty pas spalenej travy je na svete. Kym som si to vsimol prvy krat, ze co sa deje...

Tiez ma neoslnila vobec kvalita materialu, na rukovati ma tento vozik packu na nastavovanie otvorenia spodnej listy, problem je, ze ked sa mi tato lista pri naraze na "vysoku" travu pohla, strhla jednu tuto zarazku, takze som prisiel je "jeden stupen".

Takze, kym sa nepresvedcim o opaku, rozmyslam nad rozmetadlom. Otazka je, ci neake na tlacenie alebo od HQ za traktor na 2000m2 a pri dome si necham vozik, ked uz viem ako nanho.

A mozno nakoniec jedno aj druhe niekomu vyhodim na poval a budem robit vsetko rucne... ;)

jez33 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 150.25 (?), 21.6.2010 23:29
Mam Gardena clasic 300, myslel som ze ked trafim stopu tak to bude v poho. Je super ze ma inovativny valec a stop system a presne nastavenie davkovania a co ja viem co este ale... nastavenie velkosti strbiny je cez listu ktora sa pohybuje vpred-vzad (nie vpravo-vlavo). vazil som si kolko to da na m2 a vzdy vyslo ine cislo. rozdiel bol znacny. po chvili posypu na travniku sa granule hnojiva natlacili pod listu a ta sa prehla a tym padom sa otvorili strbiny viac ako bolo ziadane a uz sa to sypalo a sypalo. kedze nechcem davat viac hnojiva ako je potrebne tak mi to nevyhovuje. chcel om listu spevnit aby sa neprehybala, ale predsa ked si kupim vozik tak ho nebudem svojpomocne upravovat aby bol funkcny tak ako ma byt a ako ocakavam. tak som na male plochy kupil bateriove cervene, tak uvidim. zatial v poho. Gardena pa pa. ostane na osivo alebo ju poslem do vecnych lovist.

host - 244.115 (?), 22.6.2010 13:05

osivo se dá v pohodě rozházet rukou. hnojivo rozhodně vozíkem a nastavit na meší dávkování. po prvních týdnech jsem ymslel že ho vyhodím ale musí se s tím člověk naučit zacházet. pak je to rychlejší, pohodlnější a rozhodně rovnoměrnější hnojení než rozhozem rukou.

jez33 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 150.25 (?), 14.7.2010 21:45

rukou sa urcite rozhodit da, ale ked mam vozik, tak ho nebudem rozhadzovat rucne. ja som tomu voziku veril do poslednej chvile, ale neviem ako mam zabranit tomu aby sa mi gulicky hnojiva zasuvali pod tu listu, ktorou sa nastavuje velkost otvoru. ked si to raz nastavim na 4ku, tak ocakavam ze to tak ostane.  Skusal som si vazit hnojivo, ktore vypadlo na m2 niekolkokrat a rozdiely boli velke. zalezalo aj na takej kravine, ci som strbinu otvaral alebo zatvaral (zo 6 na 4 alebo z 0 na 4). sypalo vzdy inak. jeden sposob ma napadol a to vystuzit tu podobanu listu z umeliny nejakym cojaviem hlinikovym profilom, ale nakoniec som sa na to vyprdol, ked som si pedstavil ze to musim najst, kupit, urobit, venovat tomu cas. Preco??? sak to malo fungovat, nie? to malo volna co mam nechcem tomu venovat. s rozmetadlom je to rychlejsie ako s vozikom. ako som pisal vyssie, ak by sa strbina otvarala v smere vpravo-vlavo, tak by tento problem nemusel nastat. potom by sa s tym s trochou sikovnosti dalo naucit robit, ale ked je jednoduhsie, rychlejsie, pohodlnejsie a rozhodne rovnomernejsie riesenie (rozmetadlo), tak je vybavene.

cmelo - (8) - 201.211 (?), 7.6.2011 7:34

ja som si kúpil gardenu 500 comfort a po prvom hnojení zostali v trávniku rôzne pásy, prezieravo som druhý krát hnojil na inom trávniku a tam som to zas prehnal tak tam zostali suché pásy. tak som ho pekne zavesil na klinec a budem buď ručne rozhadzovať alebo si kúpim tekuté hnojivo

Z.B. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (104) - 232.107 (?), 4.5.2011 12:57

Nemáte někdo vyzkoušené do jaké šířky rozhazuje hecht 270, anebo něco podobného v cenové relaci ledek a podobná granulované hnojiva?

Díky. Z.

host - 21.209 (?), 10.7.2011 12:58

Pouzivam hnojivo Scott a vozik Acu green 3000 tej istej znacky. Vyhoda je ze na kazdom hnojive uvedene je nastavenie pre konkretny typ vozika. Hnojenie je uplne bezproblemove. Samozrejme treba si dat pozor, aby som nevynechal, alebo nepresiel dvakrat po tom istom mieste.

host - 245.29 (?), 3.8.2011 7:08

Taky mám Hecht 270 a naprostá spokojenost.Před tím jsem měl nějakej truhlíkovej koupenej Bau bau a to nebylo ono dělal pásy.

host - 111.65 (?), 12.11.2011 10:24

No hlavně bych vám nedoporučoval Gardenu 300. Nevím, jaké zkušenosti mají ostatní, ale mně po cca roce používání (to jsem hnojil možná tak 10-krát) upadlo jedno kolečko. Drobný prach z hnojiva se totiž po čase dostane do uložení koleček, ta se přidřou a když se na vozík víc tlačí, dojde k této závadě. Koupil jsem jej v OBI, kde vám reklamaci zamítnou, protože jste prý ve vozíku skladovali hnojivo. A zkuste jim dokázat, že to není pravda, když jste vozíkem hnojili a to jaksi bez hnojiva úplně dobře nejde. A já jsem ještě zkoušel po hnojení vozík vždy umýt přesně tak, jak je to v návodu uvedeno - ovšem to je možná ještě horší, protože tím to ten rozpuštěný prach přidře asi ještě víc. Rozebrat a vyčistit to nejde.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?30.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku22.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku21.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku20.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika