No vidite a my máme obojí:-) Zeleninovou zahrádku mám oddělenou takovým dřevěným plotem, květinovou zahrádku také.Pes(amstaf) ví, že do té zahrádky nesmí a jsou mu 4 roky a ani jednou tam nešel, a že by to nebyl problem to pro něj "překročit". Čůrat chodí k tůjím, ano 2 jsou rezavé, ale z toho si hlavu neděláme.Když byl štěně, čůral jako feny, tak občas byl v trávníku nějaký ten flek, ale já mám raději psa, než anglický trávník. Teď už čůrá výhradně přez plot(zahrada je jeho teritorium) a nebo k těm tůjím. Takže trávník máme hezky, bez fleků a k tomu i psa. Kolem tůjí máme kamínky, takže trpí asi ty kamínky, ale na tech to není vidět. Když máte psa, musíte se hold spokojit, že nebudete mít trávník jako fotbalové hřiště nebo hřiště na golf.
Kvasnice psovi dáváme jen v létě a to proti klíštatum, ale že bych ho tim nějak dopovala, to se říct nedá, občas mu dáme, má i pipetu.Mléčné výrobky mu dávám pouze jako odměnu a to jen v takové formě, jako je vylizování kelímků po zakysané smetaně, nebo tvarohu, jogurtu bez příchutě. U tchýně občas dostane bobíka. Jestli má kyselou moč to opravdu nevím a je mi to jedno, jak už sem psala, i kdyby mi zničil trávník, raději oželím ten trávník, než se zbavit psa, ale myslím, že ho máme pěkný i tak