Popenec v trávníku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.4 (?), 17.8.2017 10:41, zobrazeno: 11965x
Velice se rozlezl po celé zahradě. Nyní mám dilema, zda ho vytrhávat (je vůbec šance se ho takto zbavit?) nebo nechat dále bujet (je taky zelený :-) ). Chemická likvidace nepřipadá v úvahu - trávník není jen tráva (převážně kostřavy, jílek, lipnice), ale jetelotravní směs (jetel plazivý). Takže otázka zní, zda pěstovat jetelopopencovotravní směs :-) Rozloha trávníku je asi 500 m2.
Co si o tom myslíte? Díky za názory.
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.5 (?), 17.8.2017 11:11
Tak z toho jsem taky na nervy, mám ho pod borůvkama, rybízama a taky kdekoliv se v trávníku utvoří místečko, je tam. Zatím ho vytrhávám, ale vypadá to spíš, že mu dělám prostor, aby se víc rozrostl. Taky uvítám radu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mike Dundee - Stříbrný Zahrádkář (206) - 211.150 (?), 17.8.2017 11:37
Já ho naopak pod keře, rybízy atd. úmyslně sázím. Výborná půdopokryvná rostlina. Při kvetení je i velmi pěkný a voní po mátě. Taktéž dávám i pár listů do salátu. Má plytké a nepříliš husté kořeny, takže narozdíl od trávy nekonkuruje mladým keřům a stromkům. Co je podstatné - drží pod sebou vlhko, díky čemuž mohu snížit množství vody na zalévání.
Zrovna na vašem místě, paní Konvalinko, bych jej nehubil, když si neustále stěžujete na sucho ;-)
V trávníku mi nevadí, mám tam stejně směsku a občasným sekáním stejně nedovolíte, aby se moc rozlézal...
|
|
|
|
|
|
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 240.228 (?), 17.8.2017 15:18
Ono je to jedno, protože za sucha, jakové tu máme my, uschne a není hezký ani ten popenec Už jsme s mužem přemýšleli, jestli ho nenechat, jako tu náhradu trávníku, ale za jedno: rozlézá se mi všude do záhonů s kytkama, konkuruje jim a řekla bych, že i vlhkost bere, za druhé jak píšu, ani v tom trávníku není pořád hezký. A občasným sekáním nedovolíte, aby se rozlézal? A to jak? Je tak nízký, že nějaké sekání je mu úplně šumák. Už mi z trávníků leze do štěrkových cest, kde se mi zatím daří ho odtrhávat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 17.8.2017 18:23
Na preslicku pouzivam Casoron G jsou to takove granulky vyrabi agro bio Opava casoronem jsem ji znicil doufam ze ji jeste vyrabeji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|