Pískování trávníku - jaký písek lze použít
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 25.5.2009 14:32
pogooglujte web - pískoven bude v okolí Prahy jistě okolo stovky..
Pro Vás je limitující cena dopravy - pokud máte v okolí libovolného známého s náklaďákem, nebo jen najdete v nejbližším okolí někoho s nákladní autodopravou bude znát polohu blízkých pískoven a štěrkoven víc než dobře. Proto bych hledal pískovnu, která je "na dostřel". Osobně jsem v blízkosti svého bydliště (krajské město) našel několik pískoven, které byly do 16 km. V jedné jsem sehnal vymývaný kačírek, ve druhé přesně požadovaný betonářský písek, v další naopak omítkový písek, když se nahazovalo. Hlavně hlídejte cenu dopravy. Tuna písku, nebo dokonce kačírku je opravdu levná..
Jde jen o to chtít "bílý, jemný betonářský, s frakcí do 1,5mm".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Houdaaal - Stříbrný Zahrádkář (247) - 248.30 (?), 25.5.2009 15:36
Tohle už je málem na založení nové diskuze na téma: "Jak sehnat písek?" - nikoliv "Jaký písek lze použít?" :-) Pane Pavle, z vlastní zkušenosti Vám mohu říci, že Vám už těžko někdo poradí k trávníku lépe, než pan Chemický Alí, takže nezbývá než hledat a pátrat po správném dodavateli písku z co nejkratší dojezdové vzdálenosti.
Mně osobně vyhovuje spolupráce s jedním místním zemědělcem, ten mi vždy (pokud nebyly právě žně) byl ochoten zajet pro štěrk, písek či kačírek s vlečňákem připojeným za traktor. Ale i samotné pískovny či štěrkovny mají své kontakty, takže oni Vám poradí, na koho se obrátit o dopravu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.127 (?), 21.7.2009 2:01
A čistý křemičitý s frakcí kolem cca. 0,4mm na zásyp zámkové dlažby být může?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 21.7.2009 14:51
Přesně tak, nicméně bílý betonářský dává velmi slušné výsledky. Jemný křemičitý na zásyp dlažby je ideální.
Na golfových hřištích často vidíte složený křemičitý "štukový písek".
Důležité ale je zdůraznit, že jakýkoli bílý písek s vysokým podílem křemičité složky udělá dobrou službu. Nutné je se vyhnout oranžovým a žlutým pískům "maltovým" a "fasádním", ty se sami o sobě lepí a jsou méně prodyšné.
|
|
|
|
|
|
|
host - 141.127 (?), 21.7.2009 21:09
Dobrý den,
v okolí prodávají velmi jemný křemičitý na zásyp zámkové dlažby, ale je opravdu velmi jemný, je to spíš taková moučka, zřejmě o nějaké frakci ani není řeč :) Myslíte si, že by byl vhodný? Zkoušel jsem, že když byl vlhký, tak jsem z něho vytvořil kuličku a docela i držela, takže mám obavy, aby spíš nezpůsoboval opak svého původního účelu.
U nás lze sehnat tento písek, ten mají všude, ale měli i trochu hrubší (na ten čekám, až zas bude - opět na zásyp zámkové dlažby), ten byl velmi podobný písku, který jsem viděl, že je použit v zemině pro trávníky, kterou prodávají pytlovanou a i za "slušnou" cenu :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|