Pampelišky, jetel, houby



      
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 239.17 (?) 
5.3.2009 14:40

Ze stonků květů pampelišek z mojí zahradní louky si dělám 1. jarní salát. Z těch právě kvetoucích a nejlepší jsou takové ty načvachtané. Květy se otrhají třeba na med a stonky nařežu na cm kousky. Maceruji v sladkokyseloslané zálivce a po 15 minutách je baštím.

  
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 242.231 (?), 5.3.2009 16:34

To zkusím taky. Jen- není náhodou ten stonek hořký? Si tak matně vzpomínám,... když jsme na ně troubili,... že mi ta šťáva nechutnala.

            
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 239.17 (?), 5.3.2009 16:54

Na troubení je hořký, ale po maceraci je příjemně nahořklý, Vybírejte si hlavně ty, jak píšu,  načvachtané.  Ze suchých míst nejsou tak křehké. Květy nesmí být v odkvětu. Pak už se ztrácí křehkost stonků. Tím se také potlačuje rozvoj pampelišek na louce. Kde jsou ty doby, kdy pro včelky na květech pampelišek nebylo kam bosou nohou šlápnout..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika