Tipuji, že je to nějaká hlenka. Velmi zajímavý organismus vzdáleně podobný houbám. Dřevokazné ani cizopasné to není, spíš je to doklad, že vám někde hnije nějaká rostlinná hmota - zřejmě ony "palisády".
Ja som skusila naliat jarovu vodu do dierok (možno stačí obyčajná voda) a asi za 5 minút začali odtial vyliezať dažďovky a tak som si povedala, dobre že to nie je krtonožka...
Tipuji, že je to nějaká hlenka. Velmi zajímavý organismus vzdáleně podobný houbám. Dřevokazné ani cizopasné to není, spíš je to doklad, že vám někde hnije nějaká rostlinná hmota - zřejmě ony "palisády".
Tohle se mi objevilo na záhoně s mulč. kůrou.V těch vedrech to zmizelo, ale místo vypadalo jak spáleniště, kůra byla v tom místě černá, stačlo lehce zavadit a začal stoupat prach, ale tak jemný že to vypadalo jako kouř.
Dekuji Vam vsem za odpovedi. Postrikal jsem to vecer HG cisticem proti plisni a do rana to zmizelo jen jeste nevim jak zlikviduju ty drobne zbytky. Zatim to necham takhle odkryte aby to vetralo a budu to chvilku sledovat. Jen me mrzi, ze jak sem zacal rychle plasit z toho ze to leze do noveho travniku a zaroven k baraku tak jsem timto postrikal i ten travnik tak jsem zvedav jestli okoli tohoto mista prezije. Jsem zvedav jak to bude vypadat az prijdu z vecer z prace.
To nebyl kouř ale spory - jedno z rozmnožovacích stadií hlenek. Není to žádná tragédie, neboť - opakuji - hlenky nejsou parazitické, ale saprofytické (živí se odumřelým organickým odpadem). Je to tedy podobné, jako by v tom místě vyrostly třeba žampiony.