Sekat začněte až bude trávník výšky cca 15 cm a víc . Na sekačce co nejvyšší polohu nože - 8 cm a výše. Další sekání rovněž s touto výškou. Příští rok na jaře opět s touto výškou sekat 2 x a potom lze pozvolna výšku snižovat. Listová plocha tímto bude větší a trávník potom lépe zakoření.
Cca před 10 dny jsme zasévali trávník (hřištní směs) na ploše cca 700m2. Snažím se k večeru vždy zavlažit a také sem tam do toho zaprší. Dnes už má trávník cca 6-8cm. Kdy bych měl posekat? Můžu benzinovou sekačkou (novou s novým nožem). Mám sekat s košem nebo bez? Děkuji všem za rady a zkušenosti
Po 10 dnech od zaseti mate travnik 8 cm vysoky? To bude nejake magicke osivo nebo je z Cernobylu, tak rychle vzejit a vyrust nemuze. To vam spise roste to, co na te plose rostlo uz predtim.
Dobrý den, čísla si nevymýšlím, dnes, po 14 dnech od zasetí jsem sekal - výška cca 12-13cm... sekal jsem na 8cm... tráva je jistě ta, kterou jsem zasel, sledoval jsem každý den, jak se ze semínek dostává klíček
Sekat začněte až bude trávník výšky cca 15 cm a víc . Na sekačce co nejvyšší polohu nože - 8 cm a výše. Další sekání rovněž s touto výškou. Příští rok na jaře opět s touto výškou sekat 2 x a potom lze pozvolna výšku snižovat. Listová plocha tímto bude větší a trávník potom lépe zakoření.