Toto je podľa mňa trochu zavádzajúce:
"důležité je nezalévat uměle (tedy není-li instalovaná automatická závlaha), protože občasné zalití hadicí by způsobilo naklíčení semínka a pak jeho zaschnutí."
Skôr by som to formuloval tak, že dôležité je zalievať pravidelne. Zalievať môžete akýmkoľvek spôsobom (hadicou, krhlou, alebo si vybubnovať pravidelný dážď
).
Takže by som vynechal spojenie "důležité je nezalévat uměle", a zdôraznil by som pravidelnú zálievku aby nedošlo k vyschnutiu semien. Pretože nevidím rozdiel medzi vyschnutím semien po napučaní v dôsledku nepravidelnej zálievky (závlahy) alebo v dôsledku nepravidelných zrážok. A kto sa bude spoliehať na pravidelné zrážky??
Takto to budí dojem, že pokiaľ nemáte AZS, tak to nemôžete zalievať a máte sa spoliehať na dážď. Môžete, ale pravidelne, aby nedošlo k vyschnutiu semien. Viem, že je to zložité, kedže sme celý deň v práci. Sused na dôchodku by sa o to mohol postarať ak ho pekne poprosíte
.
Predpokladám, že to bolo takto myslené, ale keďže sem chodí mnoho ľudí, ktorí so záhradkárčením práve začínajú, tak aby neostali zmätený a nečakali doma na dážd aj keď sú nezamestnaní a celý deň sú doma
.
Samozrejme by si mali porovnať info z viacerých zdrojov, ale...