Jak správně udržovat trávník z jara?

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?) 
15.5.2013 7:20

Vyhubit vše, celoplošně (a opakovaně) a založit nový trávník...A jak dlouho pak trvá, než se do nového trávníku pýr zase dostane a je třeba tento bod opakovat?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Katka_Ptacatko - (24) - 88.99 (?), 15.5.2013 8:46

V některé diskusi jsem tuším četla, že se pýr častým sečením vyhubí (že proschne nebo co). Nejsem si tím úplně jistá. Já budu teď set trávu na části zahrady a pýr tam mám taky, tak doufám, že se ho tím sekáním potom zbavím. Ale opravdu si nejsem jistá.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 15.5.2013 9:22

V některé diskusi jsem tuším četla, že se pýr častým sečením vyhubí...jenom jestli nekecali, mohu vám sdělit, že někdy ani sedm let sekání nestačí. A nemám to z diskuse, ale z vlastní zkušenosti. Naštěstí se řídím bodem 3. pana Josefa s tečkou, který jsem si ještě trochu modifikoval a to tak, že je mi skoro jedno co mi tam roste. Hlavně, že je to zelené a nejsou to kopřivy.

narcisky - (33) - 63.251 (?), 16.5.2013 8:49

jééé to jsou zase vyhlídky na děsné léto kdy se plahočím se štětečkem trávník není tak starý je založený na jaře 2011 od té doby pořád něco řeším ježatku pcháče svlačec atd. jak to zorám bude zas tento problém na novo nehlede k tomu že výsev je poměrně finančně náročný, ježatku už poznám a úplně malinkou vytrhávám ale vyhubila jsem ji celkem úspešně je už jen ojediněle asi dám na Vás a půjde to pryč randapem s následným doséváním když toho poškodím více než mám ještě jsem letos řešila plísen sněžnou vyhrabala jsem poškozená místa důkladně ted furt čekám zda tam něco vyroste nebo musím doset?  a půjdu se podívat na to vlákno jak me radite   jo ještě ta 3 možnost tam asi hrozi že se to rozleze všude ne??? hezký den všem zahradníkůmcool

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 16.5.2013 9:31

jsem letos řešila plísen sněžnou vyhrabala jsem poškozená místa důkladně ted furt čekám zda tam něco vyroste nebo musím doset...jenom jestli jste nehrabala až moc důkladně. Sněžnou plíseň jsem nikdy nevyhraboval, když už přišla. Vždycky se s jarem ztratila sama. A bez dosévání.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz