Housenky v trávě
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.250 (?), 10.4.2008 13:32
Dekuji za radu. Uz to vickrat neudelam, sypu si popel na hlavu, budu je vracet do kompostu tak dlouho dokud jich tam nebude vice nez kompostu samotneho (to nemusi ani tak moc trvat).
Larvy zlatohlavku rikate?? Nejsem nejaky odbornik ale - neni zlatohlavek takovy malinky - cca 5 mm broucek? Ty larvy jsou ale velikosti jak detsky malicek! Jde opravdu o zlatohlavka?
A omlouvam se vsem ponravam ze jsem je hanlive nazval housenkami. Hold neni kazdy chytry.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 85.27 (?), 10.4.2008 15:32
Zlatohlávek je krásný 2 - 3 cm velký leskle zelený brouk. Od ostatních se odlišuje m.j. tím, že při letu neroztahuje krovky - kupodivu létá rychleji než ostatní brouci.
Larvy všech listorohých brouků - chroustů, zlatohlávků, páchníka, nosorožíka jsou si velmi podobné, laik je nerozezná.
Cpo se týče Dusurbanu, přes chemii na zahradě jsem naprostý laik, nevím nic, jelikož ji užívám výjimečně (na pilatku, kadeřavost a Roundup na potírání, výjimečně mšice)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 10.4.2008 21:34
Pane Pokorný přišly Vám ty fotky? Já to zkoušela několikrát poslat a vrací se mi to zpátky, ale adresu mám dobře. Vy taky souhlasíte s tím, že ty ponravy se mají nechat žít? Byla bych nerada, kdyby mi všechno sežraly.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Michal Pokorný - (15) - 180.197 (?), 14.4.2008 7:06
Zkuste prosím poslat fotky ještě jednou, asi jsem měl plnou schránku. Prosím zkuste vyfotit také poškození trávníku, mělo by nám to pomoci poznat, zda se jedná opravdu o chroustky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.133 (?), 17.4.2008 12:46
Tak alespoň nějaké pozitiva ty ponravy mají.
Pane Pokorný posala jsem Vám zatím fotky které jsem měla a ještě nafotím tu trávu. Keře nemáme žádné.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|