To je v podstate o komforte. Niekoho nebavi hnojit 2x mesacne a pri niektoych vymerach by to bol nonsens. Ale vyzera ze vas to bavi (aj to miesanie hnojiva), tak prajem pekne chvile stravene starostlivostou o travnik. Ak je potom travnik taky aky chceme tak je to prima :)
Este ma napadla jedna vec. Ak je doporuceny pomer NPKMg 1:0,3:0,7:0,1 nie je zbytocne rvat tam hnojivo s pomerom 1:1:1? Bez ohladu na cenu hnojiva, to ma momentalne nezaujima. Zeby to travnik vsetko spotreboval? Ak nie, tak tie ziviny (P, K) ostavaju v pode, nie? Nebude sa poda casom zbytocne zasolovat? Pomer zivin sa pocas roku meni, zalezi aj na rastovom stadiu travy, ale v konecnom dosledku pri dodrzani odporucaneho pomeru zivin a davkovania, by sa vysledne mnozstvo zivin malo tak ci tak rovnat odporucenej davke konkretnej ziviny za rok na plochu. (Jasne ze tam hra rolu i cena hnojiva. Ked to prirovnam k polnohosp., tak ak mam rozlohu x ha, tak radsej dodam ziviny v potzrebnom mnozstve a pomere a nebudem plytvat peniazmi na ziviny, ktore su nad potrebu plodiny). Ide mi o to ze aak budem hnojit 10 rokov npr. Cereritom (cize budem dodavat 3x viac P ako je nutne a potrebne) alebo travnikovym hnojivom, pri dodrzani celkovej davky N za rok na plochu, tak to bude asi vo vysledku rozdiel pre podu. Alebo je to "iba" plytvanie a ziadny iny efekt to mat nebude? Alebo sa mylim a uvazujem zcestne?