Hnojení trávníku

host - 204.208 (?)
4.7.2007 11:45
Máte pravdu - kdybych ošetřovala ohromný trávník, tak bych asi postupovala jinak. Původní dotazovatel neuvedl velikost plochy, kterou chce ošetřit. Takto si aspoň může vybrat... Psy a děti pouštím na trávník po ošetření travinem již po týdnu a bez obav, protože do té doby se zálivkou, nebo deštěm přípravek dokonale vsákne do země. Zdraví Daniela.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 34.6 (?), 4.7.2007 10:22, zobrazeno: 8280x
Kdy hnojit trávník abych ho nepopálil.

host - 204.208 (?), 4.7.2007 10:59
Na hnojení trávníku je dobrý TRASTAN, nebo TRAVIN (který ničí i plevele). Návod je na obalu. Já hnojím trávník (asi 500m okolo domu) 3x až  4x do roka. Právě nyní budu hnojit, protože zapršelo a není vedro. Toto hnojivo se rozprašuje na vlhký trávník, takže je nejvhodnější doba. Trávník mám pěkný, hustý a bez plevele. Zdravím - Daniela.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247), 4.7.2007 11:31

Pokud chcete hnojit efektivně pak hrozí popálení vždy - riziko  ale velice snadno elimonujete tím, že pořídíte sypací vozík - lepší je s rotačním rozmetáním - lépe dávkujete a můžete použít i hnojiva s hrubší frakcí..A nemusíte se  pak bát ani silných hnojiv ála vápenný ledek. -Ten je účinný a levný zároveň - investice do vozíku se Vám vrátí na 1-2 patlích hnojiva.

Před nedávnem jsem koupil takový vozík v OBI ve stále probíhající cenové akci. Samozřejmě, můžete hnojit i "z ruky" , ale je to vždy spojené s rizikem nerovnoměrného hnojení.

Add Tarstan - jistě účinná věc, já osobně  nemusím na zahradě mít selektivní herbicid s dlouhým " poločasem rozpadu", pokud si člověk chce občas do trávy sednout, lehnout, nebo na ní vypustit děti, pak takový multikomponetní přípravek velmi limituje užitnou hodnotu ošetřované plochy. Navíc selektivní herbicidy  aplikované postřikem přece jen  vykazují vyšší efektivitu a můžete je dobře dávkovat. Ale chápu, že pro uživatele, který například ošetřuje zelenou plochu v předzahrádce, která má charakter společenské vizitky a není jinak užívána může mít Tarstan neodolatelné kouzlo.  

host - 204.208 (?), 4.7.2007 11:45
Máte pravdu - kdybych ošetřovala ohromný trávník, tak bych asi postupovala jinak. Původní dotazovatel neuvedl velikost plochy, kterou chce ošetřit. Takto si aspoň může vybrat... Psy a děti pouštím na trávník po ošetření travinem již po týdnu a bez obav, protože do té doby se zálivkou, nebo deštěm přípravek dokonale vsákne do země. Zdraví Daniela.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz