Co je to za trávu

Vacino - (35) - 232.59 (?)
8.6.2009 12:51
Od jaké firmy maté travní koberce? Jinak se domnívám, že to co vám tam roste nebylo v původním trávním koberci, ale přilítlo to vzduchem a normálně to vyklíčilo, taky to mám v trávnku a většinou u okraje, kde se pravidelně tolik neseká.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 188.105 (?), 5.5.2009 12:48, zobrazeno: 5549x

Dobrý den, chtěla bych vás požádat o radu. Nechali jsme si na podzim položit travní koberec, ale s výsledkem nejsem moc spokojená. Jednak v něm jsou díry a lysiny... ale to se pokusím nějak spravit. Ale co mi vrtá hlavou o moc víc, je druh trávy, co mi tam roste. Na některých místech začíná kvést a to není neudržovaná, stvoly jsou pak tvrdé, listy jsou hodně široké a docela hodně se sešlapávají. Poradíte? Co je to za druh, jestli to kvetení je normální, příp. jestli reklamovat. Moc díky!

PS: pro rýpaly - koberec chtěl manžel, protože se mu trávník nechtěl zakládat, je ho jen 60m2.

Cotonou - (3) - 188.105 (?), 5.5.2009 12:55

Ještě fotky

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 176.18 (?), 5.5.2009 22:53

Asi bych ho zkusila u té firmy reklamovat - pokud tam máte lysiny (určitě nebyl nejlevnější, za zkoušku to stojí). A uvedla bych tam i tu nevhodnou trávu.

host - 166.4 (?), 8.6.2009 11:58

Mám vloni založený trávník (cca 200m2) a teprve letos se prakticky celý změnil v něco podobného jako je na přiložených fotkách. Někde jsem slyšel, že chemicky to asi nejde zlikvidovat, protože se jedná o jednoděložnou rostlinu (netuším, co to znamená). Prý to muselo být v půdě a nejlepší je založit trávník znovu. To se mi ale vážně nechce. Proto budu i já rád za jakýkoliv nápad, jak ten hnus zlikvidovat.

Vacino - (35) - 232.59 (?), 8.6.2009 12:51
Od jaké firmy maté travní koberce? Jinak se domnívám, že to co vám tam roste nebylo v původním trávním koberci, ale přilítlo to vzduchem a normálně to vyklíčilo, taky to mám v trávnku a většinou u okraje, kde se pravidelně tolik neseká.

host - 141.127 (?), 8.6.2009 23:07

Dobrý den,

tyto traviny již mohly být obsaženy v travním koberci, nebo se k vám dostaly jiným způsobem. Každopádně prokázat, kdo za to může je nad lidské síly, a věřte mi, že každý se bude od tohoto distancovat. Musela byste při reklamaci prokázat, že již tento typ trávy byl v kobeci obsažen.

Ale v případě, kdy vám tráva kvete znamená, aspoň u mě to tak kdysi bylo, že není trávník sekán pravidelně, nebo sekán ve velkých intervalech, a proto stihne vykvést. Eventuelně občas nesekáte okraje trávníků, a pak tyto kraje mohou také kvést. Sám vím, že tyto okraje jsou docela na obtíž :) Zkusil bych častější sečení, prohnojení, provést vertikutaci nebo v průběhu sezóny aerofikaci, a i preventivně selektivní postřik Bofixem. Poté bych zkusil dosét.  V případě, kdy vám prosychají mezery mezi jednotlivými díly, tak trávník nemusel být v prvních dnes dostatečně zaléván, nebo byl špatně položen. Ve druhém případě se budete muset obrátit na firmu, a pokud vám reklamaci nevezme, tak na znalce v oboru, což bude stát více než nový trávník, takže asi tak :)

Přeji hodně štěstí..

host - 141.127 (?), 8.6.2009 23:10

Ještě bych připojil ke svému předchozímu příspěvku jednu poznámku. Máte tupou sekačku a zasychají vám dosti konečky. Buďto doporučuji nabrousit; pokud je staršího vydání a máte travní koberec (což předpokládá určitou úroveň :) tak zakupte vřetenovou sekačku na elektrikcý pohon! se sběrným košem, trávník hend bude vypadat lépe a prospěje mu to...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz