Čerstvě zasazená tráva devastována plevelem

host - 230.40 (?)
4.7.2023 10:37

Pokud jste postrikal jak pisete totalnim herbicidem zlikvidoval  jste plevel   to je v poradku ale nezlikvidoval semana plevele    na ktere herbicit nepusobi   a kultivatorem jste plevel pekne zapravil do pudy     vasek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 230.40 (?), 4.7.2023 10:37

Pokud jste postrikal jak pisete totalnim herbicidem zlikvidoval  jste plevel   to je v poradku ale nezlikvidoval semana plevele    na ktere herbicit nepusobi   a kultivatorem jste plevel pekne zapravil do pudy     vasek

host - 63.239 (?), 4.7.2023 14:54

No jo, tak to asi bylo sad

host - 107.104 (?), 4.7.2023 19:02
Travní porost na obrázku je hodně mezerovitý a nevyrovnaný.Buď byla plocha nerovnoměrně zasetá, ideální setí je rozdělit celkové množství osiva na čtvrtiny a každou čtvrtinou zaset celou plochu, nejlépe kolmo na sebe.Je to pracné, ale jenom tak docílíte rovnoměrného rozmístění osiva, pokud nemáte secí strojek.Nebo byla provedena nekvalitní příprava půdy, místy jsou vidět velké hroudy a zde osivo nevzešlo.Další příčinou mohlo být naklíčení a následné zaschnutí osiva.Osobně bych aplikoval Bofix, herbicid do trávníku, je registrovaný od 4.listu trávy, přihnojil ledkem, řídká místa dosel a v rámci možnosti zaléval.Pro příště, trávníky se zakládají v dubnu nebo v září, v nynějších vedrech je to problematické.

host - 81.144 (?), 4.7.2023 20:11
Předloni jsem zakládal trávník po sklizené pšenici lehkým rozoráním a rozvláčení pouze bránama bez použití herbicidu. Seto ručním rozhozem semeno smíchané s pískem. Byla to travní směs pastevecká s jetelinou, zaléval jsem každý den a ještě ten rok jsme tam až do zámrazu pouštěli pást krávu. Záleží na druhu osiva jak je namíchaná směs od výrobce a pravidelné závlaze, aby nezaschla naklíčená. Jestli má tráva chut růst poroste, pokud ne je to jako se vším, vyset znova. Místo herbicidu se dá v příznivých letech pro likvidaci plevelu využít sucho s opakovaným mělkým plečkováním půdy. Biegler

host - 240.3 (?), 12.7.2023 6:48
Výsledek: dosel jsem, začal sekat mulčovací sekačkou, denně zalévám a už to vypadá k světu. Zbytečně jsem se toho sekání čerstvé trávy bál. Díky za reakce.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz