jsem od Brna, ale nákup u firmy ARA - továrna na nábytek (u Kolína). Ceník by měli mít na webu, cenu již přesně nevím, mám materiál již rok. Nerez vruty v každém velkoobchodě cca 0,75Kč/ks nerez 50*5mm.
Nedavno jsem si nechal delat terasu z materialu ktery se teprve nedavno objevil v ČR. je to o neco drazsi nez klasicke tropicke dreviny, ale tam zaruka 25 let a nemusi se to osetrovat, natirat nebo olejovat. Na strankach materialu je i navod na montaz, ktery bude snad podobny..
začal jsem z massaranduby.Mám terasu cca 25m2 + lávku přes záhony 12m2 a dále můstek s menší terasou do 15m2. Práce šla zpočátku pomaleji ale za celkem 4 víkendy bude celková výměra hotová vč.detailů, které sem pověsím jako foto. První terasy jsou z USA 30 let staré a zatím nevykazují poškození užíváním či klim.vlivy. Údržba - 1-2*ročně teak olej. Náročnost 50m2/3hod.
jsem od Brna, ale nákup u firmy ARA - továrna na nábytek (u Kolína). Ceník by měli mít na webu, cenu již přesně nevím, mám materiál již rok. Nerez vruty v každém velkoobchodě cca 0,75Kč/ks nerez 50*5mm.
Nejlepší podle mně je WPC. Kdo chce dneska každý rok natírat terasu. Záruka 25 let a barva je stejná. Prkna jsou taky plná tak v zimě nepraskají. Já mám prkna Woodplastic a jsem nadšený.
Já jsem si nechal dodat terasu na klíč od firmy, která mi provedla celkovou montáž terasy jak jsem potřeboval. Montáž 45m2 provedli asi za 3 dny a každý rok mi ji jezdí 2x ročně natírat. Nechali mi vybrat materiál z jejich nabídky. Rozhodl jsem se pro materiál Garapa a jsem s ním apsolutně spokojen.