Jak se zbavit studny
|
|
|
|
host - 0.90 (?) 18.4.2010 16:33
Mám podobný,,problém"
Na dvoře mám vrtanou studnu, průměr 50cm, hloubka cca 12 m. Uvažuji o jejím zasypaní. Voda tam moc není, přes léto spíš jen bahno, v současnosti cca 30cm vody. Nehledě nato, že už tam je asi naházenej nějaký bo... el - na dně jsou vidět kusy dřeva a nějaká cihla, tak kdoví do jeké míry už to třeba je zasypané. Jo kdybych měl pořádnou studnu, tak určitě zainvestuji a udělám rozvod na užitkovou vodu, ale takhle... Nehledě nato, že je přímo v prostřed nevelkého dvorku. a co vím od sousedů, tak předchozí majitel prý měl co dělat aby napumpoval aspoň kýbl vody. Případné dovrtání asi taky nepřichází v úvahu, protože dvůr je zastavěn ze všech čtyř stran, takže není přístup pro vrtnou soupravu, dvůr je pod úrovní domu a zahrada, která je za dvorem je zase pod jeho úrovní
Proto se tedy ptám: Nese zasípání taové studny nějaká rizika? třeba s odvádění vlhkosti z pod domu, jako třeba když je studna přímo v domě???
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.165 (?), 4.5.2009 19:38
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.141 (?), 3.5.2009 10:17
Z jakého roku ta studna pochází? Studny vybudované před 1. 1. 1955 (tzv. historické studny) jsou ze zákona hromadně povolené a nemusíte se o nic starat. Jinak domácnosti musí požádat o vydání povolení pouze tehdy, pokud čerpají vodu ze studny postavené po 1. 1. 1955 a nemají platné povolení. Takže opravdu slušný poklop a studnu nechat. Oficiálně zrušit studnu také není jen tak.
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.116 (?), 11.9.2009 8:50
Řešíme stejný problém, jak se jí zbavit.Názory níže, jsou passé.Na mytí nádobí se použít nedá, max.tak na splachování záchoda, jinak je uplně na nic.A když si spočítáme náklady na čerpadlo a energii za spuštění čerpadla, např.jen na to splachování, vyjde to na stejno, jak odběr vody od vodáren, a ještě bez hukotu čerpadla, soused to má, a je to strašnej rachot, a při info.sám řekl, že na tom moc neušetří, možná tak před 10lety.Kdyby jste někdo věděl, co je nejlepší s ní udělat, aby nám pak voda neprosakovala doo baráku, byla bych moc ráda, za radu.Díky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 27.2.2010 8:27
Studna je dnes domovním pokladem.Úvahu o jejím zasypání bych nikdy nepřipustil.Vlastní zdroj vody už jen pro zalévání a splachování WC je dnes slušným přínosem.Ušetříte na vodném, stočné Vás asi nemine, obzvlášť když vypouštíte splašky kanalizací do čističky.Na její zřízení a provoz byste (stejně jako jiní) měl solidárně přispět.Rovněž údržba kanalizace není zadarmo a někdo to platí i za Vás. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.183 (?), 2.3.2010 16:54
On je ten příspěvek dost starý, paní si to asi stejně nepřečte. Ale kudla se mi v kapse taky dost vrtí. Užitkovou vodu mám po domě také rozvedenou a úspora to není malá, takových 150 kubíků za rok minimálně to bude. Asi bych to neměl říkat, ale spoří to i stočné :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 2.3.2010 18:38
Jsou mezi námi různá individua.Někteří shromažďují splašky do zakázaných septiků , ty pak pravidelně vyprazdňují čerpadlem a hadicí do veřejné kanalizace.Kanalizační přípojku si nezbudují.Bránit by se měli jak provozovatelé kanalizace, tak i ostatní uživatelé. Oprávněně.
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 2.3.2010 20:20
|
|
|
|
|
|
|
host - 0.90 (?), 18.4.2010 16:33
Mám podobný,,problém"
Na dvoře mám vrtanou studnu, průměr 50cm, hloubka cca 12 m. Uvažuji o jejím zasypaní. Voda tam moc není, přes léto spíš jen bahno, v současnosti cca 30cm vody. Nehledě nato, že už tam je asi naházenej nějaký bo... el - na dně jsou vidět kusy dřeva a nějaká cihla, tak kdoví do jeké míry už to třeba je zasypané. Jo kdybych měl pořádnou studnu, tak určitě zainvestuji a udělám rozvod na užitkovou vodu, ale takhle... Nehledě nato, že je přímo v prostřed nevelkého dvorku. a co vím od sousedů, tak předchozí majitel prý měl co dělat aby napumpoval aspoň kýbl vody. Případné dovrtání asi taky nepřichází v úvahu, protože dvůr je zastavěn ze všech čtyř stran, takže není přístup pro vrtnou soupravu, dvůr je pod úrovní domu a zahrada, která je za dvorem je zase pod jeho úrovní
Proto se tedy ptám: Nese zasípání taové studny nějaká rizika? třeba s odvádění vlhkosti z pod domu, jako třeba když je studna přímo v domě???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|