Plot pre nosnice

host - 9.142 (?) 
17.1.2023 17:50

K tomu popelení, popeliště je potřeba, musí být pod střechou a ne na slunci, aby bylo suché a nepražilo tam.

host - 42.32 (?), 17.1.2023 19:26

popeliště si představuju jako vyhloubeno jámu pod kurníkem, do které budeme sypat dřevěný popel z krbových kamen. Snad jim to bude stačit?

host - 9.142 (?), 18.1.2023 8:49

Bude a časem si pipky případně najdou místo a vyrobí jiné popeliště. Mají to zmáklý.Toho popela jen trochu. 

host - 81.144 (?), 17.1.2023 9:33
Ve volném výběhu v takovém zalesněném remízku jaký je na fotkách můžete mít problém s útoky třeba jestřába, který nám letos jednu slepici na vzdáleném konci zahrady ulovil.

host - 91.196 (?), 17.1.2023 10:36

Souhlas s doporučením vybudovat voliéru, která-když bude chráněna i shora a proti podhrabání, má spoustu plusů. Zakladateli, jestli vedle-poblíž chovného prostoru bydlíte a budete drůbež na noc zavírat do kurníku, snad se Vašim svěřencům bude dobře žít. SPCH

host - 42.32 (?), 17.1.2023 14:36

děkuji, je nějaká norma plochy kryté voliéry na zvíře? Ty inzerované kurníky s minivýběhem se mně zdají strašné malé, ale možná je to záměr? Plánujeme celoročně vypouštět do výběhu, ale vzhledem k možným karanténám je asi rozumné zařídit se preventivně.

host - 42.32 (?), 17.1.2023 14:33

Slepice do lesa pouštět nehodláme, možná časem, až se s nimi naučíme. Zatím máme představu vymezit jim jen ten svah, co je na fotce z větší dálky. Jestřáby tady ale slýcháme, takže zajištění bude nutné. Budete vědět, jak velká by měla být voliéra, do které v případě nutnosti karantény slepice zavřeme, prosím?

Hejno má 11 členů.

host - 81.144 (?), 17.1.2023 15:22
Jestřáb na ně může zaútočit i na tom svahu. Pokud zapátráte na internetu určitě najdete rozměry, pokud vám jde o to postavit co nejmenší možnou voliéru. My slepice můžeme v případě potřeby zvařít do chléva, kde mají místa mnohem víc než by měl třeba chov brojlerů v halách, pokud jste někdy takové místo navštívila. Ty velkochovy jsou zabezpečené a nemoc tam stejně propuká, těžko říct, čím to může všechno být...

host - 42.32 (?), 17.1.2023 15:43

asi budeme muset připustit i útok predátora, 200 m2 zastřešit (i zabezpečit proti podhrabu) je pro nás nereálné. Máme psa a tři kočky, tak snad to eliminuje hlodavce a další "lezoucí" potvory včetně kun a lišek. Nejde mi o co nejmenší voliéru, spíš takovou, ve které mi zvládnou ten prodloužený víkend, aniž by se uklovaly. Bohužel nemáme sklep ani žádnou hospodářskou budovu, kam je schovat, budou mít k dispozici pouze komfortní kurník a právě tu voliéru, pokud je bude třeba nějak zavřít. 

Velkochov jsem naštěstí viděla jenom v televizi. Otec pracoval v drůbežárně, takže představu mám, ale není to něco, čemu bych se chtěla byť přiblížit. Bude pro nás problém naučit se zvíře zabít. Než je trápit, radši si je vůbec nepořídím. 

host - 81.144 (?), 17.1.2023 16:11
U kurníku máme menší oplocený dvorek kde slepice v případě nepříznivého počasí zůstávají, když je nepouštíme na pastvu. Plocha odhadem 25 m2 je pro 10 slepic dostačující, ale nemáme žádného kohouta, ale v minulosti jsme jednoho měli.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
ZÍSKEJTE SVÉ POVOLENÍ K POBYTU, ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ, IELTS, ID KARTY, PRACOVNÍ POVOLENÍ, DIPLOMY3.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?30.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku22.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku21.12.2024
Výsadba švestek na zahradě - tajemství úspěšného začátku20.12.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika