Plot pre nosnice
|
|
|
|
host - 42.32 (?) 17.1.2023 15:43
asi budeme muset připustit i útok predátora, 200 m2 zastřešit (i zabezpečit proti podhrabu) je pro nás nereálné. Máme psa a tři kočky, tak snad to eliminuje hlodavce a další "lezoucí" potvory včetně kun a lišek. Nejde mi o co nejmenší voliéru, spíš takovou, ve které mi zvládnou ten prodloužený víkend, aniž by se uklovaly. Bohužel nemáme sklep ani žádnou hospodářskou budovu, kam je schovat, budou mít k dispozici pouze komfortní kurník a právě tu voliéru, pokud je bude třeba nějak zavřít.
Velkochov jsem naštěstí viděla jenom v televizi. Otec pracoval v drůbežárně, takže představu mám, ale není to něco, čemu bych se chtěla byť přiblížit. Bude pro nás problém naučit se zvíře zabít. Než je trápit, radši si je vůbec nepořídím.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.142 (?), 17.1.2023 17:50
K tomu popelení, popeliště je potřeba, musí být pod střechou a ne na slunci, aby bylo suché a nepražilo tam.
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.32 (?), 17.1.2023 19:26
popeliště si představuju jako vyhloubeno jámu pod kurníkem, do které budeme sypat dřevěný popel z krbových kamen. Snad jim to bude stačit?
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.142 (?), 18.1.2023 8:49
Bude a časem si pipky případně najdou místo a vyrobí jiné popeliště. Mají to zmáklý.Toho popela jen trochu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 17.1.2023 9:33
Ve volném výběhu v takovém zalesněném remízku jaký je na fotkách můžete mít problém s útoky třeba jestřába, který nám letos jednu slepici na vzdáleném konci zahrady ulovil.
|
|
|
|
|
|
|
host - 91.196 (?), 17.1.2023 10:36
Souhlas s doporučením vybudovat voliéru, která-když bude chráněna i shora a proti podhrabání, má spoustu plusů. Zakladateli, jestli vedle-poblíž chovného prostoru bydlíte a budete drůbež na noc zavírat do kurníku, snad se Vašim svěřencům bude dobře žít. SPCH
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.32 (?), 17.1.2023 14:36
děkuji, je nějaká norma plochy kryté voliéry na zvíře? Ty inzerované kurníky s minivýběhem se mně zdají strašné malé, ale možná je to záměr? Plánujeme celoročně vypouštět do výběhu, ale vzhledem k možným karanténám je asi rozumné zařídit se preventivně.
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.32 (?), 17.1.2023 14:33
Slepice do lesa pouštět nehodláme, možná časem, až se s nimi naučíme. Zatím máme představu vymezit jim jen ten svah, co je na fotce z větší dálky. Jestřáby tady ale slýcháme, takže zajištění bude nutné. Budete vědět, jak velká by měla být voliéra, do které v případě nutnosti karantény slepice zavřeme, prosím?
Hejno má 11 členů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 17.1.2023 15:22
Jestřáb na ně může zaútočit i na tom svahu. Pokud zapátráte na internetu určitě najdete rozměry, pokud vám jde o to postavit co nejmenší možnou voliéru. My slepice můžeme v případě potřeby zvařít do chléva, kde mají místa mnohem víc než by měl třeba chov brojlerů v halách, pokud jste někdy takové místo navštívila. Ty velkochovy jsou zabezpečené a nemoc tam stejně propuká, těžko říct, čím to může všechno být...
|
|
|
|
|
|
|
host - 42.32 (?), 17.1.2023 15:43
asi budeme muset připustit i útok predátora, 200 m2 zastřešit (i zabezpečit proti podhrabu) je pro nás nereálné. Máme psa a tři kočky, tak snad to eliminuje hlodavce a další "lezoucí" potvory včetně kun a lišek. Nejde mi o co nejmenší voliéru, spíš takovou, ve které mi zvládnou ten prodloužený víkend, aniž by se uklovaly. Bohužel nemáme sklep ani žádnou hospodářskou budovu, kam je schovat, budou mít k dispozici pouze komfortní kurník a právě tu voliéru, pokud je bude třeba nějak zavřít.
Velkochov jsem naštěstí viděla jenom v televizi. Otec pracoval v drůbežárně, takže představu mám, ale není to něco, čemu bych se chtěla byť přiblížit. Bude pro nás problém naučit se zvíře zabít. Než je trápit, radši si je vůbec nepořídím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 17.1.2023 16:11
U kurníku máme menší oplocený dvorek kde slepice v případě nepříznivého počasí zůstávají, když je nepouštíme na pastvu. Plocha odhadem 25 m2 je pro 10 slepic dostačující, ale nemáme žádného kohouta, ale v minulosti jsme jednoho měli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|