Zazimování malého jezírka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 106.178 (?), 11.12.2010 0:04
Dobrý den,tak se nějakým způsobem vloudil šotek asi, dotaz psaný v horní části jsem směřovala na Vás, děkuji Vám za odpověď. Pěkný den, Radka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.37 (?), 10.1.2011 12:54
no tak já to dělám úplně jinak: jezírko překryji okenní tabulí, na sklo dám tři vrstvy průsvitné PE folie, mezi vrstvy folie dám větvičky tak, aby se vytvořil asi 5-8 cm volný prostor. Není ptřeba žádné superutěsnění, jen okraje zatížím kameny - hladina skoro nikdy nezamrzne, když se v zimě trochu oteplí, tak dokrmím rybky... vloni jsem měl jen tenkou vrstvu ledu, když byly holomrazy někdy v půlce ledna, ale stačilo to klackem rozbít a vyházet - deset minut práce...
Jarda
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.153 (?), 11.1.2011 1:34
Jak máte velkou plochu jezírka nedokážu si přestavit jakou bych musel použít okenní tabuly abych zakryl plochu cca 40m2, vyřešil jsem to vzudchováním v mělké zoně cca 50-60 hloubka vzduchováním bylo i mínus 22 a na hladině byla pořád díra v ledu o průměru 50 cm ryby vypadají v pořádku, překvapilo mě to dokrmení když se oteplí všude se píše že se ryby nemají krmit jak to dokrmení snášejí. Jirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.238 (?), 11.1.2011 8:21
Kompromisom je na dieru ktora vznikla vzduchovanim polozit nejaky kryt, najlepsie z polystyrenu a zatazit aby to bolo na spravnom mieste. Nemal by byt uplne rovny polystyren, aby mal vzduch moznost prejst a aby nepritlacil hadicky o lad. Takto este polystyren zabrani trochu premrzaniu, ale vzduchovanie je ten hlavny komponent na udrzanie nezamrznutej hladiny. Mne sa tento rok stalo 2 x, ze mi prestalo vzduchovanie. Ked sa lad rozpustil a opatovne zmrla voda, tak mi hadicky zacalo v lade stlacat na ukor vykonu. Nastastie, vzdy som to zistil vcas, oslobodil hadicky z ladu a za 10 minut bolo hotovo. Nejak to neriesim, i ked je tu znovu odmak a mozno znovu to zacne zamrzat, ale asi nabuduce tu cast hadiciek co prechadza do vody obalim bublinkovou foliou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.37 (?), 11.1.2011 13:35
já jsem se připojil k diskuzi o "malém jezírku" - to moje je skutečně prdítko - 250 litrů - takže není problém jej překrýt... ale psal jsem to hlavně proto, že i v tak malém jezírku s hloubkou do 60cm lze úspěšně přezimovat jak lekníny, tak rybky - mám jich tam 7 kousků...
na velkou plochu bych asi udělal nějakou konstrukci třeba z prken a jen na část plochy - tam bych aplikoval své zkušenosti - třeba to někdo vyzkoušel (?)... a třeba můžete být první ...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 68.37 (?), 11.1.2011 13:36
Jirko - to dokrmení zvládají v pohodě - ale je to skutečně tak třikrát za "zimu"...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
totusek - (5) - 136.221 (?), 8.9.2011 20:39
Ja se chci jen zeptat.Mam jezirko v jeho metrove hloubce mám čerpadlo na filtracia a čerpadlo na vodopád.Mužu to nechat na dně do jara přes zimu?A co hadice vydrží, když je v nich voda?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|