Děkuji, ale nejsem si jista, že to bude biologikého původu. Krátce po zimě bylo vidět až na dno jezírka, žádné řasy vidět nejsou. Mám rostliny i filtr. Myslela, jsem si, že to dělají ryby. Přesto Vaše doporučení určitě vyzkouším.
Prosím poraďte, máme přírodní jezírko cca 25m2, které má jílovité dno. Po osazení koi kaprů došlo k značnému zakalení a ryby nejsou vidět. Pomůže vyložení jezírka kameny a štěrkem? Nechci použít folii. Děkuji za rady
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 158.206 (?),5.4.2008 15:41
Zcela jistě to nepomůže, myslím, že zákal se Vám nedělá z kapry kypřeného jílu, ale je "biologického původu" (pokud to vidíte jiank, opravte mne) - pomohla by silnější filtrace, krátkodobě chemie pro zahradní jezírka.
Děkuji, ale nejsem si jista, že to bude biologikého původu. Krátce po zimě bylo vidět až na dno jezírka, žádné řasy vidět nejsou. Mám rostliny i filtr. Myslela, jsem si, že to dělají ryby. Přesto Vaše doporučení určitě vyzkouším.
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 158.206 (?),5.4.2008 22:49
Myslíte, že by jste mohla poslat fotku zákalu? S jezírky s jínovým podložím máme opravdu realtivně malé zkušenosti, třeba to u Vás může být jiné. Uvedený přípravek reguje na všechno jemný ve vodě rozpuštěný kal (ať řasy či zvýřený sediment), měl by funogovat i u Vás
Dobrý den mám dotaz vyčistil jsem na zahradě po 33.letech betonové jezírko po dědovi rozměry d.220 š.150 h.60cm z toho humusu na mě vykouklo 18 karasů 8-10cm dal jsem je zpátky do čisté vody k tomu lekníny do košíků na dno bílé kamínky, fontánu a přikoupil 10 okrasných ryb již po ani né 14dnech to začalo být zakalené tak jsem polovinu vody vypustil a dal novou bylo to pěkné a už to je zas nevím co s tím jsem úplný laik nevím jestli nějaké rybičky co žerou řasy nebo jsem četl Hypermangan ale to nevím jak a kolik nebo jestli existuje nějaký dobrý přípravek moc vás prosím o radu předem díky a nashle
nejdříve se musí ve vodě vytvořit biotop, osázejte rostlinami leknín nebo dva je málo, bahení a td. dejte na dno rašelinu do nšjakého pytle a zatěžkat.