Výroba filtru

host - 49.247 (?)
3.5.2011 20:56
prosim o info co z jakeho materialu je to sito, děkuji
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 57.149 (?), 3.5.2011 16:07
No ta cena za praci je u kutilstvi irelevantni protoze to delate v case kdy byste jinak treba sedel u TV, bloumal po okoli se psem nebo vyvijel jinou volnocasovou cinnost a pokud to cloveka bavi jako mne neco tvorit tak je to stejny relax jako fitko nebo vylet :-) V tomto pripade je to opravdu hodne predimenzovane ale proti gustu..., Urcite to pak zdokumentujte na nejvetsi web DIY filtraci.

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 3.5.2011 16:24

Naprosto souhlasím, ale jsou lidé, kteří nemají volný čas a ten který mají je pro ně tak vzácný že i tato cena práce se dá finančně ohodnotit.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 3.5.2011 17:11

Díky za ocenění, to potěší :)  Betonové řešení je relativně neobvyklé, to mu ale nic neubírá na funkčnosti, ve finále je jedno, jestli je nádoba z plastu, nebo betonu. Cenu možných řešení bych neřešil - kdyby Vás to nebavilo, tak to nestavite :)
Když vidím fotku Vašeho šterbinového filtru, napadá mi otázka, zda v tu chvíli budete potřebovat kartáče ve filtru, a zda by Vám lepší službu neudělala filtrační pěna, nebo jiné materiály. Já kartáče chápu jako spíše jako mechanickou filtraci, používanou často právě v DIY filtracích z důvodu relativní účinnosti a snadné montáže do systému filtru. Vy už tam budete mechanickou filtraci zajišťovat štěrbinovým sítem - a to mnohem efektivněji, než sadou kartáčů.

host - 18.248 (?), 3.5.2011 18:48

Betonování bylo nevyhnutelné. Filtr musel stát tam co je, takže bych musel vybetonovat šachtu a do ní uložit sudy, slepenec z plastu nebo kupovaný jakýkoliv filtr. Prostě betonovat jsem musel, a takhle to bylo "z jedné vody". Na práci si nestěžuji, vůbec to nebylo tak hrozné, rodinná terapie, s kolečky jezdila i manželka. Kartáče jsem viděl skoro ve všech filtracích, je pravdou, že je řadí za vortex. Původně jsem ho tam měl stavět taky, ale někde v příspěvku od p. Hrkala jsem vycítil určité pochybnosti a objednal už na podzim síto. Prosím, to NENÍ můj štěrbinový filtr, je to zkouška, co zachytí síto, jen tak na rychlo ztlučené. Zkusil jsem to dát do většího kýblu a zamíchat, sedl jen písek a hodně velké hečistoty, jinak bída. Pokud tedy kartáče mají nízkou účinnost, přidám molitan.

host - 49.247 (?), 3.5.2011 20:56
prosim o info co z jakeho materialu je to sito, děkuji

host - 18.248 (?), 3.5.2011 22:35

Název výrobku TT 0,3/0,2 jakost 1.4301 Cena: 1174.CZK/m2, zkoušel jsem i jiné mnohem jemnější, sítotiskové a kupodivu to fungovalo taky.

host - 49.247 (?), 4.5.2011 0:19
Díky, nejsem schopen to u nich najit - dle fotky to vypada na nekovove sito, nejaka filtracni umelhmotna tkanina?

host - 18.248 (?), 4.5.2011 6:58

Je to nerezové síto s oky 300 (mikronů) nevím jak se to správně píše, já tu někde na to našel taky odkaz.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 4.5.2011 11:34

Zkuste hledat nerezový mikrotahokov - ten samý se používá stále na modulu Proficlearu, tentýž se používal u verzí Biotecu Screenex. Jemnější než 300 mikronů bych nebral, rychle se zanese

host - 121.238 (?), 4.5.2011 12:49

Ake velke ma oka pokryvacia biela netkana textilia? Mate niekto mikroskop?

Ja som takto vysaval cez tuto foliu s tym, ze v bednicke som mal foliu a cez mrezu bednicky voda pretekala volne na travu a spina zostala na folii v bednicke. Na vysavanie pouzivam samospad, kedze jazierko je trosku vyssie ako cast zahrady.

.Ja som tuto foliu testoval a velmi dobre filtrovala najjemnejsiu necistotu. Bol som prekvapeny, ked som povysaval trochu z ilu, co bolo na dne a zachytila aj ten a ten ju aj defiitivne upchal.  Na druhej strane pri vysavani toho bordelu sa pomerne rychlo upchala, povysaval som len tretinu 15m2 jazierka aj menej... a bednicka bola plna vody. Pri naklonenom prevedeni ked bordel ide dole by to mohlo fungovat lepsie. Ale textilia sa velmi dobre cisti. Prudom z hadice s par litrami vody siel bordel z textilie pekne dole do kybla a do kompostu.

Skusim este vysavat do suda a pritom filtrovat cez tuto foliu. Potom vodu rovnomerne pouzit na zavlahu, alebo mozno este lepsie dat vodu naspat do jazierka cerpadlom.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika