Výroba filtru
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.153 (?), 13.1.2011 15:14
Proto si píši s Vámi :-) to byl z části žert, ale považuji vás za odborníka alespon co jsem tu četl, ještě jsem v několika příspěvcích kde jste psal zaznamenal jakousi skepsi z vaší strany k zeolitu můžu se zeptat proč, co se čištění mechanické filtrace týká napadlo mě že nad sítem které slouží u udržení kalů u dna udělám ještě jeden výtok pro odkalení prostoru s pěnovou filtrací no a když jí zmáčknu uvolní nečistoty a já je vypustím to by mohlo jít
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.153 (?), 13.1.2011 15:34
Samozřejmě tu radu chápu jako dobře míněnou, bohužel nikoho takového neznám, ještě mě napadla jedna možnost možná jednodušší a to je čištění vzduchem, kde by se do jednotlivých komor pouštěl prudký proud vzduchu ten by vytlačil bordel z filtračního media a ten by se odpustil ale nějakým středovým nebo vrchnim přepadem ven do odpuštěcího potrubí to by bylo mín náročné a elegantnější než si máchat ruce ve špinavé vodě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.153 (?), 13.1.2011 15:48
No tak na živo ne pokud nepočítám městské čističky odpadních vod a tu taky jenom jednu ale důkladně :-) ostatní jen videa na netu, diskuze s Vámi mě nutí myslet a vylepšovat ted se mi docela zalíbil ten nápad na čištění medií pomocí vzduchu a odkalení z jiné úrovně něž spodním odkalováním to by vzhledem k síti nebylo možné co vy na to
|
|
|
|
|
|
|
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?), 13.1.2011 16:05
Ne vše, co se používá na ČOVkách, jde aplikovat i pro jezírka, ale určitě je to přinejmenším inspirativní.
S tím čištěním vzduchem nejsem pevný v kramflecích, OASE tohle řešení nepoužívá. Zkuste zapátrat někde, kde se používá kaldnes, a inspirujte se tam.
Obecně ale jde říci, že výroba takovéhoto zařízení podomácku nebude - na rozdíl od běžného komorového filtru - nic jednoduchého, a nemusí nakonec ani vyjít levněji, než dostupná komerční řešení.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.153 (?), 13.1.2011 16:12
no hlavně by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi takto vyrobeným filtrem, teda pokud vyřeším nějak elegantně čištění medií a komerčním řešením, jaký je poměr velikost jezírka verzus velikost filtru je něco tabulkového nebo opět zkušenost, jde to nějak říct, ptam se na jezírko s rybama resp. s koi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.153 (?), 13.1.2011 16:25
Tak uvidím jak ho postavím jestli bude fungovat, ještě mě napadlo umístit přepad mezi přepážkami v předních přepážkách někam do prostřed ale ale přepážku protáhnout do původně předpkládane výšky a zároveň i zachovat výšku původní hladiny ve filtru možná by to většilo účinnost průchodu filtrační hmotou voda by šla od spoda i od vrchu
|
|
|
|
|
|
|
|