tak veldu 35 mám od lonska celkem dost se mi osvědčila řasy skoro zmizely no spíš už nerostly do obřich rozměru ale pozor velda totiž vylučuje měd takže pokud mate jesetery a ori.koi kapry nemuže byt velda spuštěna pořad, jinak se rozloučite s rybami
Dobrý den, při hledání vhodné filtrace do mého jezírka (cca 17 kubíku) jsem narazil na tento přístroj: Velda I-Tronic IT 35. Má s tim někdo osobní zkušenost? Popřípadě nahradí toto zařízení filtraci? Děkuji za odpovědi.
tak veldu 35 mám od lonska celkem dost se mi osvědčila řasy skoro zmizely no spíš už nerostly do obřich rozměru ale pozor velda totiž vylučuje měd takže pokud mate jesetery a ori.koi kapry nemuže byt velda spuštěna pořad, jinak se rozloučite s rybami
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?),21.4.2010 8:51
Když se nad tím zamyslíte, je to jiná forma přidávání měďnatých přípravků (třeba modré sklaice) do nádrže. Trochu sofistikovanější, ale v principu je to stejné
zradna vec na mednatych pripravkoch je ta, ze aj tak vacsia cast mednatych soli sa vyviaze do nerozpustnych latok (uhlicitan). Moze sa uvolnit zmenou pH naraz a vo velkom mnozstve napr. pridanim raseliny.