Řasy v jezírku

host - 159.146 (?)
14.4.2008 23:26

Pokud máte nějakou filtraci je dobré použit uhli nebo jeho drť. To by mělo omezit růst řas nebo úplně zastavit. Používá se cca 1kg na přibližně 150 l vody. Uhelná drť se dá dokonce sehnat i v obchodech. Pokud, ale máte někde v blízkosti uhelné sklady není co řešit. Další variantou je chemie, ale tu moc nedoporučuju, alespoň já jsem se loni takhle spálila a všechny ryby nám pokapaly. Naštěstí to neodnesly želvy. Za tu uhelnou drť moc nedáte a na rozdíl od chemie nehrozí, že se stane nějaká nehoda.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Beeruska - (11) - 44.21 (?), 10.4.2008 12:20, zobrazeno: 138591x

Ahojky, máme cca 15m2 foliové jezírko a už nám tam začaly bohužel růst řasy. Vypadají jaké zelené chmíří, vata, drží se u dna. Síťkou vybrat nejdou. Jak nejlépe na ně?

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 10.4.2008 20:30

Fitlraci jste už zapnuli?

host - 159.146 (?), 14.4.2008 23:26

Pokud máte nějakou filtraci je dobré použit uhli nebo jeho drť. To by mělo omezit růst řas nebo úplně zastavit. Používá se cca 1kg na přibližně 150 l vody. Uhelná drť se dá dokonce sehnat i v obchodech. Pokud, ale máte někde v blízkosti uhelné sklady není co řešit. Další variantou je chemie, ale tu moc nedoporučuju, alespoň já jsem se loni takhle spálila a všechny ryby nám pokapaly. Naštěstí to neodnesly želvy. Za tu uhelnou drť moc nedáte a na rozdíl od chemie nehrozí, že se stane nějaká nehoda.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 15.4.2008 0:21

Jak asi myslíte, že funguje uhelná drť - zcela jistě na chemické bázi. Tady přeci logicky hrozí daleko větší riziko - neznáte ani chemický obsah, ani koncentraci louhujících látek do jezírka. Ať jsou chemické přípravky jakékoli a moc je nemiluji, alepoň mám představu, kolik, čeho, a v jaké dávce použít. Právě u uhelné drtě bych nehodu očekával - vůbec by mě nepřekvapila

host - 216.126 (?), 19.6.2008 12:46

Letos řasu vyřešili rodiče. Když jsem nebyl doma, zdálo se jim, že je v jezírku málo vody, tak dopustili vodu rovnou z vrtu. Jezírko cca 20 a voda z vrtu 5 stupňů celsia- účinek byl velice rychlý. Vidím až na dno. Ale doporučit to rozhodně nemůžu. Je to riziko pro ryby

host - 6.40 (?), 24.8.2008 13:51

jedině modrá skalice, vykašlete se na ruzný přípavky a chemikalie. Jsou drahy a k ničemu. Kupte si modrou skalici asi 90kč za 1kg. Budete potřebovat sice jen spetku tak mezi dva prsty sklaice. Ale vyplati se vám to.Davam jí již 4 rokem vždy z jara rozdelam do kyble arozpustim a pak naliji do jezirka.Je nekdy nutne třeba v kvetnu po odkvetu stromu znovu pridat padajici pil a tak. Ale neni nutne, a voda je cely rok pruzračna, pestuji lekniny i jine okrasne vodni rostliny a nic se jim nestane.letos u sousedu uplne zelene jezirko rasy jak zaclony po naliti modre skalice do 2 dnu cista voda. Opravdu jen modra skalice

host - 187.62 (?), 24.8.2008 20:07

Rád bych věděl, jak ta modrá skalice zapůsobí na rybičky, hádám, že zrovna dobře nikoliv :D

host - 208.101 (?), 24.8.2008 20:51

My jsme si letos taky udělali s manželem fóliové jezírko, asi 4x4,5 m a řasy se udělaly snad hned do dvou týdnů. Dle rady známého jsme s tím nedělali nic, prej biotop :o)  Máme fontánku, čerpadlo s filtrem a vodní rostliny, rybky zatím ne.Ale musím říct, že rostliny, obzvlášť leknín roste, jako šílený. Ale je fakt, že voda nevypadá nic moc, no.

host - 33.1 (?), 4.9.2008 22:29

Dobrý den, měl jsem problém s přemnožením karasů a byl jsem nucen vypustit jezírko.(cca 8000l, filtrace na 10.000 l s UV lampou 7W).Dneska je to třetí den a v jezírku se začala objevovat zdřejmě řasa.Na dně a na bokách takové zelené kousky.Voda je zatím čistá, ale mám strach aby to nebylo za čas zelený.Vyčetl jsem tady použít přípravek ANTIALGAEN.Má někdo nějakou zkušenost nebo radu co s tím?Dál bych měl dotaz, kde sehnat malého okouna na požírání potěru.Děkuji Jirka.

host - 76.69 (?), 8.9.2008 0:32

Ahoj všem milovníkům zahradních jezírek.Mám jezírko už 12 let, ale tolik řes jako letos jsem ještě neměla.Lekníni rostou a kvetou celé léto, rostliny se rozrostly, že z toho byl prales a celé je to pokryté zelenou vláknitou řesou která se jen těžko dá odstranit, protože je to propletené a vlastně to nemá konec.Vodu dopouštím za studny, čerpadlem jí honím přes kaskádu, mám malou fontánku s filtrem a asi 15 karásků Když řasy odstraňuji ročně dostanu vyrážku a už z toho začínám být zoufalá.Je to nedostatek kyslíku, mnoho živin nebo čím to vlastně je.Nechci použít chemické přípravky ani lampu.Poradí mi někdo?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz