Travní porost na dně jezírka

host - 144.30 (?)
31.5.2010 19:41

Tak si říkám-položit travní koberec, naset do něj Vámi zminovanou trávu, pokud by původní tráva shnila, tak by vytvořila výživu pro nově nasetou a ta by třeba lépe rostla.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 144.30 (?), 30.5.2010 20:29, zobrazeno: 5359x

Dobrý den,

na zahradě dělám jezírko, asi 5x5metrů, hloubka 0,5- 0,7 metrů.Jelikož máme Zlatého retrívra, který by se pořád čvachtal ve vodě, tak mám obavu, aby mi, až skočí do vody, neprotrhl jezírkovou těsnící folii.Proto bych chtěl na tuto folii  položit asi 10 cm silný travní koberec, který jsem odřezal na začátku hloubení jezírka. Zajímalo by mě, co tato tráva- rekreační směs na dně jezírka bude dělat.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 30.5.2010 21:30

Jak Vás tohle napadlo  Schnije, řekla bych. Ale na jiné diskusi mi pán poradil, že existuje travička (a já ji náhodou mám) - co roste ve vodě. Možná by šlo ty drny použít a vysadit do nich tady tohle  - nevím ovšem, co vám tam bude dělat to větší množství zeminy? Chci tím říct, že křišťálovou studánku tímto způsobem těžko docílíte 

host - 49.247 (?), 30.5.2010 22:05

Proti drapum bych ja osobne udelal mirny spad brehu, dal kvalitni kaucukovou folii a na ni silnou geotextili - vrstvu sterku a hotovo.

K te rostlince - mate s tim zkusenosti? Preziva to zimy v CR? ve sterku to asi rust nebude ze? Mohlo by to byt hodne pekne.

host - 143.17 (?), 31.5.2010 1:01

Zimy přežívá v pohodě, mě ve 20cm vody. Roste mi přesně jak píšete - na folii, tlusté geotextilii a zasypané kačírkem. Je pravda, že se začala víc rozrůstat až třetím rokem od založení jezírka - až se tam udělali alespoň nějaké usazeniny - nějakou živnou půdu bude potřebovat.

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 31.5.2010 1:04

To je ode mne, zapoměla jsem se přihlásit 

host - 144.30 (?), 31.5.2010 19:41

Tak si říkám-položit travní koberec, naset do něj Vámi zminovanou trávu, pokud by původní tráva shnila, tak by vytvořila výživu pro nově nasetou a ta by třeba lépe rostla.

host - 49.247 (?), 31.5.2010 21:06

To je hrozna blbost - normalni trava shnije vcukuletu a bahynko a zahnivajici drny vytvori po kazde navsteve koupajiciho se psika zakal hodny rozvodneneho dunaje :-D Na travu zapomente, ta uzasne poroste na brehu nad hladinou - tam tedy kdyz uz chcete muze chranit tu folii.

Vschni co jsme tady se snazime omezit prisun zivin do jezirka a i diky tomu udrzet vodu cistou a tahat to tam travou s hlinou je primy opak - voda bude plna zivin a bude z toho zelena zbluna. (treba i koupenym rostliny se pred vysazenim do jezirka propiraji koreny aby se odstranilo bahno)

Spis nez o protrzeni folie premyslejte jakou filtraci, jak to udelat aby se vam jezirko dobre cistilo, jak vyresit osazeni rostlinami (pokud mate vaseho psa vychovaneho jak my naseho labradora, tak o vetsinu z nich prijdete :-))) - pri loveni zab je schopen (na) rozslapat kompletne vse - zadnou tedy jeste nikdy nechytla ale pro ten zapal boje to stoji za to.)

host - 61.106 (?), 3.6.2010 18:02
Pro hosta 144.30 : Travní drny opravdu ne. Pes umí snadno jezírko s plundrovat, tak se rozhodněte k jakému účelu jej vybudujete a podle toho udělejte opatření. K vysazení a růstu vodních rostlin stačí pouhý drobnější říční štěrk. K vytvoření nízkého podvodního ' trávníku ' se mimo bahniček hodí i šípatka šídlatá a liliovníček novozélandský. Po letní výsadbě a aklimatizaci se ve vhodných podmínkách do všech stran rozrostou a ve vodě pod ledem i dobře přezimují.

host - 144.30 (?), 4.6.2010 7:59

Děkuji za rady, určitě si z toho vemu ponaučení

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty