Slunečnice pestrá

host - 78.162 (?)
2.4.2012 15:12

A kŕmite tie ryby alebo nie? Nikto to tu nepíše pritom je to dosť dôležité.

Riso

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

cesnak - (45) - 234.42 (?), 13.7.2012 18:30

také jsem slunečnici nemohl sehnat.

Ale v ifauna.cz nakonec sehnal ve výzkumném ustavu rybářském -eshopu ryby neposílají(aspoň to co jesm našel..)

Jen jsme je vypustily (5ks) hned obsadili mělčinu... jak už bylo psáno na slunci krásně třpití..

Po chvíly se naučily žrát z ruky mouchy..

teď už jedna obsadila prostor pod kameny a každého odhání..

je to opravdu zábava...

no snad nepřijde vystřízlivění jak tu někdo psal... ale vzhledem k tomu že nečekám jiné množení snad ne..

krmení slunečnice
krmení slunečnice
hlídaný prostor
hlídaný prostor
útok na vetřelce....
útok na vetřelce....
krmení
krmení

host - 181.246 (?), 21.9.2012 10:01

tak to je paráda! Jak jste je to naučil?

cesnak - (45) - 234.42 (?), 22.9.2012 0:35

napřed házel muchy před ně aby si zvykli, pak měl ruku poblíž much a pak z přimo z ruky..

je to super rybka, ne jak koi karas ostroretka i perlín kteří jsou zplašení a hned se všeho lekají.

slunečnice ne..

sice se napřed báli lupačky na muchy když jsme s ní dávali muchy do vody ale za chvíly si zvykla i na ni

Když jdu na druhou stranu jezírka jdou(plavou) za mnou, a stojí v řadě vedle sebe a čekají na muchy...

Z.

host - 198.8 (?), 3.5.2012 19:11

1m minimálně a vzduchování max 40cm pod hladinou.Zdeněk

host - 254.233 (?), 1.1.2012 23:04

Dobrý den, mám již několik let Slunečnice v jezírku a celkem je problém když se rozmnoží tak co dál.Mám 5 ks původních co mají tak 12 cm a spoustu 1-5cm.Každý rok se množí a proto jsem do jezírka dal malou štiku cca 30cm snad to trochu zredukuje a pak půjde do rybníka.Mám tam spoustu jiných ryb např.koi kapři, zl.karasy, ostroretky,šibunkyni, zl.perlíni, zl.jeseni, modrý jeseni, modrý líni, zl.líni, amuři a několik jeseterů.Jezírko má cca 25 m3 a problém je že slunečnice sežere jikry i plůdek všeho ostatního.Je to hezká ryba ale nedá se chovat společně.Množí se jenom ona.Takže nedoporučuji!!

host - 155.180 (?), 19.1.2015 0:51

pavel neví, že tento druh je v evropě skodný a nežádoucí a ochrana je hloupost... nepravda

host - 161.21 (?), 27.10.2014 8:42
Ano máš pravdu... Zrovna včera jsme měli výlov rybníků a samozřejmě jsme asi tři vylovili.Asi se napojily z nějakých potůčků a pak se trochu rozmnožily.Pokud je chcete chovat je lepší je mít v hranatém akváriu.Můj otec přinesl jednou tři slunečnice do kulatýho akvária a vydržely jen 14 dni.Kamarád má jednu v hranatém akváriu a docela se drží, má jí asi 2 roky a krmí jí razborou (malými rybičkami třeba střelvlema a plůdkem) a když není tak masem z candáta... Musíte otestovat sami.Jsou pěkné, ale když jí táta vidí v jeho rybnících tak je dost ******** protože mu žere plůdek.

host - 78.162 (?), 2.4.2012 15:12

A kŕmite tie ryby alebo nie? Nikto to tu nepíše pritom je to dosť dôležité.

Riso

host - 4.7 (?), 2.4.2012 18:48

Ja mam 3 asi 10-15 cm a z mladych neviem kolko, mozno 10?...tie maju asi 2-5 cm.  Nekrmim ich. I ked obcas ma chyti taka mania a ked vykopem cervicka alebo chytim nejaky hmyz tak im hodim a bavim sa na tom. Skocia po... ako pirane. Ale potom si zas nespomeniem aj mesiace, takze to krmenim nemozno nazvat. Aj som skusal im nieco hodit z komercnej stravy a oni kaslali na to. Musi sa to hybat. Niekedy sa mi zda, ze ak obet ustane v pohybe, tak si to rozmyslia a nechcu to. Najviac sa nakrmia, ked sa vyliahnu zubrienky. tych su niekolke stovky a velmi rychlo zmiznu z jazierka. 

host - 37.55 (?), 8.3.2016 13:54

O tom silně pochybuji, že slunečnice pestrá je chráněná.Je to invazní druh pocházející ze severní ameriky.když jsem byl na Slovensku na dovolené tak na těch zavlažovacích kanálech kluci chytali Slunečnice jednu za druhou a házeli je na rozpálený asfalt kd je rozjezdili auta.Což je určitě škoda.Kdybych tenkrát jel rovnou domů určitě bych si nějakou vzal.Mám také jezírko asi 5x2m z autoplachty.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků1:13
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz