Skákání Koi kapru

host - 47.182 (?)
5.5.2009 17:08
Taky zapomínám, pokud máte ve filtraci zeolit nebo něco podobného na vázání ammoniaku je nutné při použití soli tenhle filtr odstavit, použitím soli se totiž ammoniak ze zeolitu uvolní.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 47.182 (?), 1.5.2009 9:54

Pro Ladik: Ne každá voda z vodovodu je chlorovaná, například na Vysočině se voda prvně chloruje poté prochází ozonizací a na konci filtrem s aktivním uhlím, takže v ní chlor opravdu na konci není.

pro host - xxx.xxx.51.168: Pokud si chcete poradit s chlorem udajně stačí pokud máte takový ten nástavec na hadici, nastavit na mlhu a nechat tu mlhu padat dejme tomu z 80cm na hladinu jezírka, z té mlhy by měl chlor dostatečně vyprchat, než se dostane do jezírka.

host - 106.216 (?), 1.5.2009 21:28

Mám dva roky koi kapry, vodu mám pouze ze studny, nemáme vodovod, ale ani jednou jsem neviděla koi kapry skákat, vyjíždějí do mělčiny, vodu mám krásně čistou, přilévám trochu vody dešťový, normální čerpadlo s vodotryskem, filtrace za dva tisíce.V loni jsem měla jezírko necelé dva kubíky, dvanáct koi kaprů, všechno v pohodě, přezimovali taky dobře v jezírku, řasu nevím co je, ale teď mě asi ukamenujete, ale ve filtraci mám mezi zeolitem a lávovém kameni drť z hnědého uhlí a v jezírku půl pytle také drť.i v tom největším vedru voda čistá, bez řas, tak si myslím opravdu pomalu měnit vodu, ryby musí mít dostatek kyslíku.Ivana

host - 47.182 (?), 2.5.2009 9:29

tu drť bych vyndal, pokud je to opravdu hnědé uhlí... do filtrací se zásadně používá pouze uhlí aktivní.

V tom hnědém nemůžete tušit co tam je za s...

Tedy jinak řečeno, může být po nějaké době pro kapříky toxické, uvědomte si prosím, že Koi jsou sice ryby relativně robustní, ale díky tomu, že jsou hodně křížené "mezi příbuznými" dochází u nich k oslabení všech funkcí, jak odolnosti vůči některým materiálům (např. měď) tak imunitního systému.

klukjc - (40) - 93.251 (?), 3.5.2009 19:08

Ja mam za to, ze kdyz skacou ryby, tak jim chybi vzduh. Skakanim si okyslicujou vodu.

host - 51.168 (?), 4.5.2009 8:42

Překopal jsem kaskadu. Vodu jsem nechal padat z vetší výšky, tak uvidíme. Jinak pro zajimavost: ke skakaní KOI se přidala plíseň karasu. Mam 5 malinkých karasku. Jsou pokrytí bílym vatovitym povlakem.. V sobotu jsem kopil nějake kapky, tak douham ze zaberou..Stale si ale myslim, že jezirko je nové-čerstvě napuštěné a proto neni v jezirku takové klima které by tam mělo být.Myslíte že by pomohlo v tuto dobu koupit ještě,, startovací " bakterie? Diky.

host - 213.194 (?), 5.5.2009 15:15
Dobrý den. S tím skákáním KOIáků musím souhlasit s kolegy v tom, že se jedná o špatnou kvalitu vody. Mohlo jít i o příznaky nemoci, které teď vyůstily v plíseň. Kapky, které jste koupil, jsou většinou antibiotika a tudíž zabijí i veškeré bakterie v jezírku. Na otázku jestli bakterie přidávat i později vám jako jejich výrobce musím jednoznačně odpovědět ano. Je to nutné právě k "nastartování" vody. Ta je pak zbavena nabezpečných plynů jako je amoniak apod. Rovněž doporučuji po dokončení léčby vyměnit vodu. Tu pak nastartovat bakteriemi a nasolit. K tomu se hodí jedlá sůl bez jodu v dávce 3kg / kubík vody.

Bioexpert123 - (9) - 213.194 (?), 5.5.2009 15:40

Ještě jsem zapoměl doplnit že je potřeba omezit krmení ryb na minimum po dobu nemoci.

host - 47.182 (?), 5.5.2009 17:07

3kg na kubík? Já myslel, že se používá salinita tak 0,1% ne víc...

Pokud tam dáte 3kg na kubík ryby umřou.

host - 47.182 (?), 5.5.2009 17:08
Taky zapomínám, pokud máte ve filtraci zeolit nebo něco podobného na vázání ammoniaku je nutné při použití soli tenhle filtr odstavit, použitím soli se totiž ammoniak ze zeolitu uvolní.

host - 90.220 (?), 6.5.2009 10:32

V učebnicích pro rybářskou školu se skákání kaprů vysvětluje dvěma faktory. První je ten, že skákáním si ryba po intenzivním krmení, kdy nabere při žraní i značnou část nečistot, čistí žábry. Druhé vysvětlení je to, že skoky nad hladinu si ryba vyrovnává tlak v plynovém měchýři, reaguje tak na změnu tlaku. Nemocné ryby rozhodně nad hladinu neskáčou :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz