Rybky a náhlé zhoršení vody

host - 175.143 (?)
18.7.2010 18:57

Tak jen pro informaci:

jezírko je cca 32 m3 - rosltinná část má zatím 90 rostlin. Rybek je malých 8 ks - ne koi. Filtrace přečerpá objem cca 4x denně. UV lampa má 36 W.

Tento víkend se mi podařilo kvalitu vody čištěním a prací zlepšit a zelenou řasu eliminovat. Uvidím na jak dlouho. Vždy se tam bude objevovat, spíše jde o to, aby voda příliš "nezaváněla" a nebylo ji tam příliš aby nebylo vidět skrz vodu. 5asu jsem "vyoxidoval" malými dávkami peroxidu na hladinu a síťkou i ručně kolem rostlin jsem ji vybral. Koryto jsem čistil ručně.

Jezírko mám příliš na slunci na odkryté ploše, ale na tchánově zahradě to nešlo moc jinak...

no k těm ostatním příspěvkům - řasa je řasa, do přírody patří, jen se nám v jezírku při přemnožení nelíbí, to je asi celé... vytvář¨í je mj. hlavně i dostatek slunečního záření... pořád ale lepší než sinice, nebo ne?

Mějte se.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

mlan - (9) - 175.143 (?), 15.7.2010 18:10, zobrazeno: 3084x

Taak jsem se také dočkal... ještě před 5 dny průzračné jezírko až na dno (120cm), nyní žena volala z chalupy -- zelená voda, chuchvalce... bylo jasné že se v těchto vedrech problémy stejně dostaví... navíc jsem tam před 7 dny vysadil své první rybky (8 ks - karas, jesen)...

předpokládám že to rovněž příspělo ke znečištění (potravu ale dostaly jen 1x)...

co teď s tím? Mám rovnou nasadit chemii??? Vybrat pak řasu... a počkat??

Další má otázka je, jestli nemám přendat ryby, ale to bych nechtěl - ať si příroda poradí postupně -- rovněž nechci hned vypouštět vodu (to by stejně jen situaci asi zhoršilo) - předpokládám že ryby z toho neumřou...

Poradíte?- stačí krátce. Díky. Těch diskusí je na toto téma více než dost.

:-)

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 16.7.2010 11:11

Chemie je v jezírku nanic, ideální je řasy vybrat jemnou síťkou a obměnit velkou část vody. Samozřejmě pracovaz i s funkčním filtrem a UVčkem

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 16.7.2010 18:56

Musíte se o Vašem jezírku trochu více rozepsat - třeba jak je velké, jestli je tam nějaký filtr, a s jakou formou "zelené vody" zápasíte. Na obecnou otázku nedostanete moc konkrétních odpovědí

host - 177.78 (?), 16.7.2010 21:42

Neporadím, spíš se také potřebuji zeptat, co vlastně v rybníčku vytváří ty nepříjemné zelené chuchvalce, které plavou po hladině a pro koupajícího jsou značně nepříjemné. Podotýkám, že přítokem je čistý lesní potůček, čili tudy se do vody nic špatného nedostane.

Moc děkuji za případnou radu jak toto svinstvo odstranit nebo aspoň omezit.

Radek Vichr

host - 175.143 (?), 18.7.2010 18:57

Tak jen pro informaci:

jezírko je cca 32 m3 - rosltinná část má zatím 90 rostlin. Rybek je malých 8 ks - ne koi. Filtrace přečerpá objem cca 4x denně. UV lampa má 36 W.

Tento víkend se mi podařilo kvalitu vody čištěním a prací zlepšit a zelenou řasu eliminovat. Uvidím na jak dlouho. Vždy se tam bude objevovat, spíše jde o to, aby voda příliš "nezaváněla" a nebylo ji tam příliš aby nebylo vidět skrz vodu. 5asu jsem "vyoxidoval" malými dávkami peroxidu na hladinu a síťkou i ručně kolem rostlin jsem ji vybral. Koryto jsem čistil ručně.

Jezírko mám příliš na slunci na odkryté ploše, ale na tchánově zahradě to nešlo moc jinak...

no k těm ostatním příspěvkům - řasa je řasa, do přírody patří, jen se nám v jezírku při přemnožení nelíbí, to je asi celé... vytvář¨í je mj. hlavně i dostatek slunečního záření... pořád ale lepší než sinice, nebo ne?

Mějte se.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025