Řasy v jezírku (vláknité) - prevence

Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 53.34 (?)
7.10.2009 13:56

Dobry den, sveho casu jsem prodavali chemicke pripravky pro elektroniku a dle platnych narizeni, musi byt ke vsem takovymto pripravkum dodavan tzv. bezpecnostni list. Z toho by melo byt patrne co pripravek obsahuje. Pokud to pripravek nema je to postihnutelne zakazem prodeje a pokutou, po nas to napriklad vyzadovala jak COI tak i kontrola z hygieny. Predokladam, ze na tyto vyrobky se vztahuje stejna norma. Uznavam vsak, ze maloktery prodejce to resi. PS

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 7.10.2009 10:41

Na 100% nevím, jestli tam je, jak říkám nejsem chemik. Myslím ale, že se nemýlím, resp. nevím o jiné podbné sloučenině, která by odpovídala charakteru přípravku. Možný by byl ještě peruhličitan sodný, a když nad tím teď přemýšlím,  možná že je to spíše on. Chtělo by to vyjádření nějakého kovaného chemika

Jak je bohužel dobrým zvykem všech výrobců, přesný popis složení výrobku není uveden.  Přičítám to snadné "umýchatelnosti" přípravků v domácích podmínkách z běžně dostupných surovin - pokud si pozorně přečtete jakýkoli text na příbalovém letáku, prakticky nic se nedozvíte. Za formulace popisu přípravku by se nemusel stydět lecjaký americký rozvodový právník...

Pslany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (120) - 53.34 (?), 7.10.2009 13:56

Dobry den, sveho casu jsem prodavali chemicke pripravky pro elektroniku a dle platnych narizeni, musi byt ke vsem takovymto pripravkum dodavan tzv. bezpecnostni list. Z toho by melo byt patrne co pripravek obsahuje. Pokud to pripravek nema je to postihnutelne zakazem prodeje a pokutou, po nas to napriklad vyzadovala jak COI tak i kontrola z hygieny. Predokladam, ze na tyto vyrobky se vztahuje stejna norma. Uznavam vsak, ze maloktery prodejce to resi. PS

Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 7.10.2009 15:18

co presne tam je napisane?

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 7.10.2009 16:57

Za poslední půl rok 2 kontroly, a žádná to nechtěla. Nemám ani zprávy od jiných prodejců, že by k něčemu podobnému někdy došlo - ale ono myslím dost záleží na tom, zdali chtějí něco najít, nebo jdou jen tak

host - 186.38 (?), 11.10.2009 1:07
Mám jezírko 7x6 m.2m hloubka. Měla jsem též řasu jako záclony.Byla všude.Mechanicky jsem jí odstranovala.No hruza.Ted ji už nemám.Nevím co to je.Zato mám v jezírku AMURA.Je skvělej.Spásá řasu jak o závod.Sežere ji i na malích drobných rostlinkách.Někdo má výhrady že snad dělá paseku v rostlinách.Vubec to není tak zlí.Sem tam ucvakne rákos či leknín alejinak nic.Vjezírku mám spoustu rozrostlích rostlin, dělá zanedbatelnou škodu kterou mu ráda odpustím protože se vubec o řasu nestarám ta tam díky němu VUBEC není.Karasum ani kójům neškodí.Řasu jsem měla pouze první rok a Amura mám třetím rokem.Voda je průhledná řasu nenajdeš.Jeden Amur bohatě stačí a jezírko maš jak vymetené. Čau Venda Karolína S.

host - 232.98 (?), 12.10.2009 23:03

Zajímavý nápad - amur. Jelikož mám jezírko opravdu malé a další rybu tam jen tak tak nacpu, tak je to trochu problém. Ale když by byl malý, tak snad by to šlo, filtrace by to měla utáhnout.

Když tam tedy dám jen malou, cca 10 centimetrovou rybu, bude to stačit? A jak rychle roste, vydrží tam aspoň nějaký čas? Podle informací z netu roste hodně, ale i v malém jezírku?

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 13.10.2009 9:19

Jak vypadají ostatní rostliny v jezírku? Mě se amury bohužel nepodařilo převědčit, aby baštili jenom řasu, a ne třeba lekníny :(

Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 13.10.2009 11:37

...niekde na nete pisu ze mlade sa zivia riasami a planktonom a casom az prejdu na rastlinnu stravu. Mozno v tomto je pes zakopany.

host - 100.114 (?), 21.8.2010 22:21

amurov som musel vyloviť, žrali všetky rastliny okrem rias

Zdenall - (8) - 216.23 (?), 26.10.2010 10:52

prevence je jednoducha, hlidat si no2 a no3 a nadbitecna hodnota zivin atd... prilis mnoho vykalu, odumrelych rostlin...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz