Mohu chovat pstruhy v betonovém bazénu o rozměrech 5x2,3 m, s hloubkou 1,30m? Studna v dosahu. Pokud by byl chov možný, jaké množství ryb bych v tomto prostředí mohl chovat?
Nenapadlo mě nic jiného, než že stejně jako u mě chodí do vašeho rybníku vydra. Umí si nájít cestu i k obydlí a nepotřebuje cestovat potokem. Vybírá si ryby velké a pstruha má jako delikatesu.
Mohu chovat pstruhy v betonovém bazénu o rozměrech 5x2,3 m, s hloubkou 1,30m? Studna v dosahu. Pokud by byl chov možný, jaké množství ryb bych v tomto prostředí mohl chovat?
Můžete, pokud budete obměňovat vodu a vzduchovat, tak jich tam můžete mít klidně i 500, voda by neměla přesáhnout teplotu 21°C. Mám 3 nádrže o objemu 5m3 a v každé 400 ks losovitých (duhák, potočák, siven). Důležité, zajistit odkalování exkrementů.
Jde mi do každé nádrže trvalý přítok cca 20 L/hod. Kdysi jsem zkoušel recirkulaci, ale energeticky je to dost náročné a měl jsem velký úhyn pstruhů, ve filtrech se množily, kromě těch dobrých bakterií i špatné. Takže není nad čestvou vodu a dobré vzduchování, vyhnete se spoustě problémů.
Nevim jaky je nejvhodnejsi, ale ja budu mit v aquaponii Swirl Filter, na youtube je mraky navodu. Na obrazku je muj rozdelany zatim bez horniho prepadu.
Zdravím chovatele nejen pstruhů. Při procházení různých článků, kde jsem se snažil vybrat nejvhodnější rybu do mého biotopu, jsem narazil na zajímavé a zarážející informace a chtěl bych si je pokud možno ověřit. V horách Krušných, Jizerských i Krkonošských prý v důsledku kyselých deštů a překyselení půdy odcházejí nejen smrky, ale taky populace pstruhů. Prý se tam dá chovat z ryb pouze Siven. V těch lokalitách nebydlím a chci pořídit do mé nádrže hlavně líny. Ale má iluze o nedotčené přírodě třeba v národním parku dostává trhliny... Opravdu je to tam tak špatné? A to všichni nadávají na potůček, který protéká mojí zahradou.