Pstruh a jeseter

cesnak - (45) - 234.42 (?)
27.8.2012 13:06

mezi ryby určitě může..

jakého? malého, ruského,hvězdnatého (ten je prý ale náročnější načistotu vody)

kde koupit?

asi nejlépe zadat do vyhledávače a najít kde nejblíže u Vás mají.

neb se musí přebírat osobně.

já jsem zjara koupil dva malé 21cm (kus300kč) v malé prodejně v Brně

A když jsem dojel k Banatovi do Ol. řekli mě že jsem měl koupit větší že tihle asi nepřežijí...(tam měli 70cm za 700kč a teď tam mají 30-35cmza 350kč )

a už mají 36cm a daří se jim skvěle(uvidím jak přes zimu)

nejlépe ale koupit v nějaké prodejně zahradních jezírek(Banat, zahradní jezírka brno, star fisch)

tam je větší výběr a něco o tom ví..(i když každý si hřeje svoji polívčičku..)

také si projděte forum zahradní jezírka-tam je také dost informací a zkušeností.

Zdeněk

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 90.2 (?), 26.8.2012 10:36, zobrazeno: 24697x

Před 2 lety jsem si zbudoval na zahradě jezírko, má něco přes 20000l, mám tam rybky pro radost, ne na gril, momentálně mám asi 30 ks 60cm duháků, ti největší mají 2 kila, 15 malých 25 cm, 1 ks 3-kg kapra(ostatní nepřežili v chladné vodě), a pár karasů obecných jsem chytil na rybníku ať sežerou co propadne na dno. Chtěl bych zkusit přidat jesetera, ale nevím jakého, kde ho koupím, a jestli vůbec mezi ty mé ryby může. Vodu mám čistou, z potoka, i v létě nemá víc jak 18 st.C., v zimě mě to nezamrzá, i při minus 20 měla tak 4 stupně.,pár pstruhů jsem musel z jara zabít jelikož byli malátní, a byli plní jiker, podle mě se nedokáží sami vytřít, co s tím, děkuji za reakce, jsem od Frýdku-Místku, pro jesetera si přijedu, díky za reakce, Ivan.

cesnak - (45) - 234.42 (?), 27.8.2012 13:06

mezi ryby určitě může..

jakého? malého, ruského,hvězdnatého (ten je prý ale náročnější načistotu vody)

kde koupit?

asi nejlépe zadat do vyhledávače a najít kde nejblíže u Vás mají.

neb se musí přebírat osobně.

já jsem zjara koupil dva malé 21cm (kus300kč) v malé prodejně v Brně

A když jsem dojel k Banatovi do Ol. řekli mě že jsem měl koupit větší že tihle asi nepřežijí...(tam měli 70cm za 700kč a teď tam mají 30-35cmza 350kč )

a už mají 36cm a daří se jim skvěle(uvidím jak přes zimu)

nejlépe ale koupit v nějaké prodejně zahradních jezírek(Banat, zahradní jezírka brno, star fisch)

tam je větší výběr a něco o tom ví..(i když každý si hřeje svoji polívčičku..)

také si projděte forum zahradní jezírka-tam je také dost informací a zkušeností.

Zdeněk

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 31.8.2012 0:37

I když ryby vlastě nemusím, nadmuté pstruhy takové velikosti bych já osobně řešil na grilu. Můžete se ale zeptat někoho, kdo je chová už dlouho, třeba paní Heleny Savrukové v pstruhové farmě Polanka - Telefon: 603 892 341. 
Dost se divím, že tohle jezírko nevoní kaprům. Zkuste použít nějaké větší eurokoi. Ti by měli být trochu odolnější, než original japankoi. Tohle jezírko by zcela jistě vyhovovalo mníkům. Také dva zkouším, ale mám ho mnohem teplejší.
Jeseteři - no problem. Bez problémů bude jeseter sibiřský. Buhužel je tmavý, nevybarvený a není moc vidět. Je ale velký, levný a strašně rychle roste. Další je jeseter ruský. Ten by byl podle mě nejlepší, protože je odolný, hezky vybarvený a roste dobře. Jeseter malý "albín" je také pěkný, ale nebude větší, než půl metru. Hybrid "bestěr" by byl také fajn. Vyza velká a jeseter hvězdnatý patří mezi nejhezčí, ale nejchoulostivější jesetery. S nimi to je o štěstí. Buď se povedou, nebo ne (osobní zkušenost).
Jarda Slatiňany

host - 39.21 (?), 31.8.2012 19:48

Dobrý den jsem ze stejné oblasti jak vy a jesetera jsem kupoval v rybím domě v českém těšíně mají tam i albíny.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz