Přípravek proti řasám
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.240 (?), 15.4.2015 18:50, zobrazeno: 5786x
Dobrý den,
zakoupil jsem přípravek Heissner TZ 715 (shlukovač fosvátů) proti řasám v jezírku, ale v návodu není výslovně napsáno, že je neškodný pro ryby a vodní živočichy. Chci se zeptat, zda nškdo neví, jestli jej můžu použít, když mám v jezírku 7 dospělých a asi 20 mladých karásků?
Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 191.18 (?), 15.4.2015 21:35
vsechny pripravky proti rasam jsou neskodne pro ryby. Akorat nektere se musi davkovat podle mnozstvi vody a to by melo byt napsane v navodu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.240 (?), 16.4.2015 18:32
Děkuji všem za pomoc a radu, dnes jsem to vyzkoušel, ale raději jsem dal ještě o něco nižší koncentraci, než bylo uváděno v návodu. Voda je viditelně čistší už asi po 6 hodinách od aplikace.
|
|
|
|
|
|
|
exn - Stříbrný Zahrádkář (165) - 247.250 (?), 16.4.2015 19:43
S největší pravděpodobností se bude jednat o flokulant na bázi hlinité soli, který vám řasu vysráží, ale bude třeba vysráženou hmotu (usadí se na dně) co nejdříve odsát. Zřejmě na tuto skutečnost decentně upozornil p. Hrkal, aby ryby žeroucí převážně ze dna tuto sraženinu zbytečně nekonzumovaly.
A těšte se malou chvíli z průzračné vody. Pokud voda není mrtvá, tak bude následovat velmi brzy její opětné a možná ještě intenzivnější zezelenání, zvláště pokud nemáte dostatečně výkonnou filtraci, dostatečně výkonné UV, atakdále, atakdále (ve jménu pana krále :-)) ale to vše zde na foru zaznělo již možná tisíckrát :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 14.108 (?), 18.4.2015 20:00
pri hydrolize hlinitych soli dchazi k poklesu pH lokalne i k 5 proto se spotrebovava puvracn schopnost uhicitanu... to nebezpeci pro ryby dna je spise v tom ze organia se srazi na dno tam je vyzzsi pH zacne se snizovat kyslik a nad detritnem muze vystoupat toxicky moniak a popalit zabra... rovnez klinik v urcitem pH tvori toxickou disociovanou slouceninu s vodou..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 174.135 (?), 18.4.2015 22:25
hlinite soli su dobre hlavne v lete. Riasa ma schopnost po dlhom teplom slnecnom dni viazat CO2 do takej miery, ze moze ku koncu dna stupnut pH nad 9. Rybam sa mozno paci vela kyslika vo vode ale tymto sposobom dokaze znicit konkurencne kolonie dobrych bakterii, znizit asimilaciu zivin vodnymi rastlinami (ak nejake mate) a o amoniaku ani nehovorim. Aj preto hlinita sol pomaha, ze dokaze do istej miery pufrovat pH dole. Nieco podobne vykazuje vyluh z raseliny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|