Pískovaná fólie

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?)
23.6.2009 19:17

Nemáte nějakou fotografii, jak to vypadá teď?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 22.122 (?), 5.4.2007 11:48, zobrazeno: 19510x

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte kde by bylo možno zakoupit pískovanou jezírkovou fólii na metry, popřípadě jestli existuje cesta jak si ji vyrobit (nějaké naleptání atp.). Děkuji.

E.P.

host - 228.236 (?), 20.4.2007 10:03

Podívejte se na: http://eshop.jezirka.info nebo http://eshop-bazeny-jezirka.gool.cz/

Zde se dá sehnat kamínková folie v e-shopu. Je to ovšem dost drahé.

Také jsem přemýšlel, jak zamaskovat přechod mezi vodou a břehem.

Použil jsem umělé síťované béžové pytle např. od cibule, brambor, rozstříhal jsem je na pruhy, sešil, sem tam našil kapsičku pro drobnější rostliny. Tím jsem pak pokryl černou folii, sem tam jsem ji podložil oblázkem, položil na ní kameny, kořen - fantazii se meze nekladou.

Taky můžete použít zastiňovací zelenou síť.

Nebo se dá s úspěchem použít kokosová rohož, ale ta nevydrží věčně, časem se rozpadne.

Lepit štěrk na folii jsem nezkoušel.

Stejně mě zajímá, proč už dávno výrobci nedělají folie s maskáčovým dekorem :-)

Hodně zdaru.

host - 48.242 (?), 17.11.2007 13:13
Také jsme chtěli opticky vylepšit přechod mezi břehem a vodní hladinou, když odborníci, co nám fóliové jezírko budovali, byli spokojení s hnusnou černou fólií. Koupila jsem neznečištěnou a nezávadnou pytlovinu, nastříhala, našila kapsy na rostliny, pracně pak dlouhé hodiny vsunovala pod kameny na břehu a všmožně se snažila, aby tedy efekt byl, ale na jaře nebylo nějak nikde nic vidět. Že by pytlovina přes zimu zpuchřela? Že by se na všech místech sesunula ke dnu? Nevím, jen bych tuto cestu asi nedoporučovala.

Kamínkovou fólii máme na umělém potůčku, ale nejsme s ní spokojení. Jednak asi po roce nejméně na 2 místech byly viditelné trhliny (jsou-li nějaké i pod vodou, to nevím, ale voda v jezírku ubývá, takže je to pravděpodobné), jednak těžko zvládá jiný než jednoduše rovný tvar potoka (ten nemáme) a nerovnosti a pohyb kolem potůčku. Po třech letech je potok zralý na přebudování.
Ovšem netuším, jakou technologii zvolit, aby to nebylo ošklivé a bylo funkčnější.

Marcela

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 158.206 (?), 6.12.2007 18:09

Kaménkovou folii pro zahradní jezírka pořídíte na na www.oase-fitlrace.cz , jedná se pouze o dekorační materiál - tahle folie netěsní. Jsou k dispozici i různé šíře, kokosová rohož mi přijde přirozenější - ale to je věc názoru.

host - 187.3 (?), 22.6.2009 20:57

Věděl by někdo, jaké lepidlo se dá použít do vody, aby se z něj něco neuvolňovalo?  Mám také problém s krajem, který je moc příkrý, potřebuji řešit 30 - 50 cm v délce asi 15 metrů. Myslel jsem nalepit kačírek, který mám v pobřežní zóně na geotextilii - mělo by to stejný vzhled a barvu. Pokud bych koupil tu fólii s kamínky či pískem, bylo by na první pohled poznat že je to další materiál. Díky chemikům za rady.

MattoniZn - (17) - 106.214 (?), 23.6.2009 16:20

já jsem na kraje jezírka, aby nebyla vydět překládaná folie natáhl černou netkanou textilii.Vrchní kraj jsem zatěžkal kameny a spodní zasypal oblázky. Po třech měsících se začala na textilii tvořit řasa a dneska není ani vydět přes rostliny že by to bylo umělé.

ale!! folie ze začátku plave a nechce se namočit, po pár dnech se nacucne, ale!!! pak jsem zjistil že voda vzlíná a odpařuje se i těmito kraji, tak že další plocha k odpařování.

hodně úspěchů Pavel 

Bez názvu
Bez názvu

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 23.6.2009 19:17

Nemáte nějakou fotografii, jak to vypadá teď?

MattoniZn - (17) - 106.214 (?), 24.6.2009 7:27

určitě by se něco našlo, ale nemám konkreetně vyfocenej ten břeh tak něco pořídím a pošlu. Pavel

host - 209.64 (?), 24.6.2009 16:58

nejlepší okraj břehu udělate, aspon já sem to takhle vyřešil nejstrmější plochy sem polepil kačirkem.Položil sem asi 50 cm od okraje geotex.na folii a na tu geotx.sem začal lepit univerzalním lepidlem na kamen kačirek po kačirku mám to 3 rokem a bez problemu okraje.

host - 189.126 (?), 6.7.2009 10:24

mohu se prosím zeptat na značku a typ lepidla? také o tom výhledově uvažujeme...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Kolikovaci pripravek8.11.2024
Kolíkovaní nábytkových desek8.11.2024
Téměř 37 % Čechů kvůli cenám energií snižuje teplotu v domácnosti. 11 % z nich dokonce o 3 až 4 stup3.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika