Dík za odpovědi. Celých 5 let jsem se tak nějak o jezírko staral, voda vždy čistá, problém s řasou na mělčině asi normální, pH jsem měřil jen občas papírky od firmy SERA. Ale to tam bylo pár karásku a 2 KOI kapříci.
Nyní jsem to změnil a je to spíše jezírko s KOI, karásci jen 4 a 2 jeseteři. Takže jsem dostal radu se starat o jezírko úplně jinak, skoro každodení péče, kontrola a měření vody,...
Asi jsem se moc zalekl, ono to, jak vidím zde, nebude tak horké.
A když už mluvím o "horku", co asi chci dát, je topítko na díru v ledu a pro jistototu topný kabel - mám hloubku 120 cm.
Topítek je všude dost, dá se vybrat. Zvažuji něco kolem 150W, snad by to mohlo stačit (plocha jezírka je 4 metry čvereční).
Ale kabel nemohu najít, odhaduji že pro 4 kubíkové jezírko bude 150W stačit, buďto najdu moc silný, nebo není vhodný k stálému ponoření do vody.
Takže změním dotaz, pH metr už tedy nehledám, ale uvítám doporučení na topný kabel, který bude takovou pojistkou dostatečné teploty v zimě u dna (teploměr s drátovou sondou má dorazit zítra, tak snad bude OK a budu mít o teplotě na dně přehled).