Odsátí nečistot ze dna

host - 121.238 (?)
11.4.2011 9:03

Ja mam jazierko na vyvysenom mieste. Neviem, ci mate tuto moznost - odsavat na nizsie miesto. .ale vysavac by bol tiez riesenie. Azda su firmy, co vysavac prenajmu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 61.15 (?), 10.4.2011 23:55, zobrazeno: 6127x

Dobrý večer. Mám druhým rokem fóliové jezírko o ploše cca 25m a max. hloubce 1,5m. Celý rok relitivně čistá foda, přestože používám jen doma dělanou filtraci v kombinaci s UV lampou a snažím se hodně okysličovat vodu. Po roztátí ledu jsem bohužel zjistil, že mám dno pokryté vrstvou kalu, spadaného listí, zbytkami rostlin a pod. Jinak je voda čistá. Zkoušel jsem dno vysát klasickým čerpadlem, kde jsem jeho sací hadici použil jako vysavač, ale nabylo to ůčinné tak jak bych si představoval. Listy a zbytky rostlin zacpávaly jak hadici tak i čerpadlo. S vodním vysavačem nemám zkušenosti, a nevím zda by podobný problé zvládl.  Zkoušel jsem nečistoty vybrat sítem, ale akorát jsem je rozvířil. Neporadil by jste někdo, jak se toho účině zbavit??? Děkuji Luboš.

host - 121.238 (?), 11.4.2011 9:03

Ja mam jazierko na vyvysenom mieste. Neviem, ci mate tuto moznost - odsavat na nizsie miesto. .ale vysavac by bol tiez riesenie. Azda su firmy, co vysavac prenajmu.

host - 34.59 (?), 11.4.2011 14:09

Nečistoty ze dna vám každopádně pomůže odstranit vysavač. Já jej používám jak na podzim, tak i na jaře. Minulý týden jsem jej právě použila. Voda se po týdnu úplně pročistila, předtím stoupaly nahoru k hladině malé zelené chumáčky. Po vysátí je dno úplně čisté, že vidím i kořeny leknínů. Nemůžu jinak, než vysavač doporučit.

Meeeda1 - (37) - 92.74 (?), 11.4.2011 14:46

jaky mas vysavac??

host - 182.193 (?), 11.4.2011 22:36

vysavač mám jednokomorový Pondovac. Vím, teď si řeknete, že je na nic. že práce s ním je spíše za trest. Ale dvakrát do roka to jedno odpoledne vždycky přežiju. Když jsem ho kupovala, myslím před třemi lety, stál něco málo přes 2500,-... Vysavač nasaje vše - bahno, listí. Jen vodu s kalem, kterou vyčerpá již do jezírka nevracím, ani přes filtrační sáček. nechám ji odtéct na trávu a do jezírka doplním čistou.

host - 61.15 (?), 11.4.2011 17:49

Dobrý den, děkuji za radu. S vysavačem nemám žádné zkušenosti a tak nevím, jestli odsaje i tak velké nečistoty jako listy stromů a vodních rostlin? A když bych chtěl koupit vysavač, který tohle zvládne o jakou investici by se jednalo? Jsem z okresu Klatovy a nikde v rozumné vzdálenosti jsem bohužel nenašel žádnou půjčovnu, která by se půjčováním vodních vysavačů zabývala., takže to bohužel nemohu vyzkoušet.  Luboš.

host - 49.39 (?), 11.4.2011 19:24

Určitě Písař Plzeň (a navíc má sídlo v Klatovech!), možná i někdo jiný.

Josef.

host - 49.247 (?), 11.4.2011 22:03
Mohl by mne nekdo vysvetlit jak ten pondovac funguje? Co sem koukal na ty videa tam sem nepochopil k cemu jsou tam ty dva cilindry kdyz stejne vsechen bordel tece druhou trubkou ven a na jejim konci musi byt nejaky pytlik ktery samotnou filtraci provadi. Znamena to ze sam vysavac vodu nefiltruje jen nasava a vypusti do pytliku na konci vypousteci hadice?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz