tak takto nejak to zacalo aj v nasom jazierku, kapri na jar dostali nejaku chorobu... biele skvrny, povlak... nasledne zakalene oci, az nakoniec zacali kapat a nakazili aj ostane ryby. Aka je to choroba a ako ju liecit.
dobrý den prosím o radu, mám jezírko 6x6 a 140 hluboké vodu napouštím ze studny podle měření má voda velky obsah železa.Udajně překročuje hodnoty až 38x.Jeseni Karasové plotičky i hrouzci jsou v pohodě a zdraví ale to až do doby než jsem tam dal kapra.Ten po jednom měsíci začal mít kapr na kůži bíle skvrny a měl zakalené očí postupem času úplně otupěl a musel jsem ho odstranit.Nakazil i další ryby které jsem musel odstranit.Jezírko jako takové se po třech měsících začalo zakalovat do zelena ale to je spíš filtrací která je nedostačující a musím opatřit novou.Zajímá mě čím ten kapr onemocněl a příčina.Děkuji Standa
tak takto nejak to zacalo aj v nasom jazierku, kapri na jar dostali nejaku chorobu... biele skvrny, povlak... nasledne zakalene oci, az nakoniec zacali kapat a nakazili aj ostane ryby. Aka je to choroba a ako ju liecit.