Jezirko ve svahu

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?)
22.5.2011 9:59

Taky si myslím, že beton nebude potřeba - použil bych ho jenom v případě, že bych chtěl mít hráz co nejtenčí. Jinak já jsem to řešil tak, jak píše pan Josef. viz fotka. Měl jsem štěstí v neštěstí na materiál z výkopu, byl to totiž téměř čistý jíl. Dusal jsem to 60kilovou žábou po cca 15 cm vrstvách.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 113.90 (?), 22.5.2011 6:12, zobrazeno: 13682x

Dobry den chystam se postavit jezirko v mirne svazitem terenu a priblizne od pulky budu muset udelat nasep az do30cm nad stavajicim terenem, v techto mistech necham 25-30cm baheni zonu a pak pujdu do hloubky 60cm dohromady tedy 90cm a potrebuji poradit jak hodne zpevnit nasep aby to udrzelo tlak vody?...je potreba to vyztuzit betonem nebo necim pevnym nebo staci z vykopane hliny kdyz to zatizim kameny?..dekuji

host - 248.32 (?), 22.5.2011 7:48

já sem to udělal týmto způsobem

Josef. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2694) - 187.154 (?), 22.5.2011 9:20

Beton nebude potřeba. Určitě postačí udělat zemní val z vykopaného materiálu. Ale opravdu dobře ho upěchujte (ušlapejte). Tento val bych udělal v jeho horní části asi 1 m široký (aby byl i pochozí). Kameny ho můžete doplnit, mělkou zónu jistě budete mít vyloženou oblázky.

Přeju Vám hezký výsledek Vašeho konání. (Pak se pochlubte - vložte foto.)

Josef.

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 22.5.2011 9:59

Taky si myslím, že beton nebude potřeba - použil bych ho jenom v případě, že bych chtěl mít hráz co nejtenčí. Jinak já jsem to řešil tak, jak píše pan Josef. viz fotka. Měl jsem štěstí v neštěstí na materiál z výkopu, byl to totiž téměř čistý jíl. Dusal jsem to 60kilovou žábou po cca 15 cm vrstvách.

host - 143.66 (?), 24.5.2011 19:56

Dobry den, nebudu vam radit, ale popisu vam stavbu naseho jezirka ve svahu.Predem upozornuji, ze jsme 2 zeny. Nase jezirko ma rozmer 6 krat 8 metru. Nechali jsme si tyto rozmery vyhloubit bagrem do hloubky 0,50cm. Ostatni jsme si delali sami. Jezirko je ovalne a v casti kde se svazuje jsme navozili hlin a kameny, aby jsme se dostali do roviny s celkovou plochou. Kdyz jsme zacali napoustet nabyli jsme obavy, ze ten tlak vody v teto vrstvene casti to nevydrzi. Vydrzel.Presto jsme to stale s obavami sledovali co bude dal. Rozhodli jsme se v teto casti 1 metr od jezirka postavit zidku ze ztaceneho bedneni do vyse jezirka. Zidka je v cele siri jezirka. Vznikla nam tam pekna plocha na baheni rosliny i jine. Zidku jsme si nechali postavit od znameho. Jak nasetrime penize nechame ji oblozit kamene. Nastudovali jsme spoustu knih o jezirku ve svahu, ale je to vzdy individualni. Preji vam hodne uspechu. Eva

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz