Jezírko pro želvy - filtrace?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 76.125 (?), 22.3.2012 21:15, zobrazeno: 8194x
Dobrý den, plánuji udělat letní sídlo pro vodní želvy. Chci jim pořídit jezírko, cca 600l (plastové - z Hornbachu). Poraďte nějakou filtraci prosím... Vůbec se ve venkovních fitrech neorientuji... Děkuji, Andrea Metelková
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.125 (?), 22.3.2012 21:36
Každý rok jsem jsem je měla ve staré vaně, část byla zastíněná... Když bude 600 litrů tak se neuvařej... Ale stín jim tam udělám pro jistotu také. Fitlrů je několik druhů, moc mi tam poradit neuměli... Konkrétní typ nemáte?
Děkuji, AM
|
|
 |
|
 |
 |
|
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 164.4 (?), 22.3.2012 22:06
tak s teplotou to máte už odskoušené, to je prima, ve větším jezírku jim bude líp... s filtrací je to těžké, jsou filtry za pár kaček i za několik tisíc a nepřeberné množství, na netu je jich stovky, hledejte,jestli můžu doporučit pro nádrže 1000 litrů, bude tam i rezerva
Jezírkový filtr AQUA 2
k tomu ještě čerpadlo
toto je komplet, ale na 5000 litrů, něco obdobného by balo vhodné, ale stačilo by na 1000l
Pontec PondoMulti 5000
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.125 (?), 22.3.2012 22:56
Moc děkuji za typy :-)
Nevěděla jsem, že se to dá takto kombinovat :-)
Ještě jendou děkuji.
AM
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.248 (?), 26.3.2012 9:56
To právě se mi moc nechce, znamenalo by to měnit vodu jednou týdně a mám to na zahrádce, kde není tu vodu kam vypoustět, musela bych tahat hadici cca 100m daleko :-(
Radši bych měla fungující systém čerpadel.
Ještě si pohrávám s myšlenkou, že bych jim tam dala rostlinky, ale rvděpodobně to budou ožírat, tak musím zvolit něco, co je neotráví. Nemáte nějaký tip? Jeden známý má dokonce se želvami i ryby, ale to si nedokážu představit, ty moje jsou asi nějak více dravé :-) Ryby by asi byly živé konzervy...
Moc děkuji za nápady :)
AM
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |