Jeseter vs. kočka
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 49.10 (?), 18.4.2011 12:01, zobrazeno: 8192x
Zdravím všechny nadšence,
chci se jen zeptat jak velkého jesetera dokáže kočka "vytáhnout". Minulý týden mi zmizel beze stopy jeden kousek cca 65 cm, břehy jezírka jsou cca 20 cm nad hladinou vody, a žádné mělčiny kam by mohl jeseter zajet, ani nejezdil k hladině a tak mi přijde divné, že by ho kočka dokázala takhle vytáhnout. Díky moc za zkušenosti. :-(
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.254 (?), 18.4.2011 13:44
Jeseteři jsou dost neopatrní, bohužel mám stejné zkušenosti. měli jsme 4 jesetery a 3 se stali kočičí pochoutkou a to i za bílého dne před maminky očima!!! Taky jsem je neviděl blíž než metr pod hladinou, takže nevím jak se to mohlo stát... Sice měli kolem 40 cm, ale žádný problém to pro miciny nebyl. Snad ten poslední bude chytřejší...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář (275) - 209.88 (?), 18.4.2011 14:22
Jeseter není neopatrný, je to blbec. A ještě větší, než doufáte. Jestli si myslíte, že nejezdí k hladině, tak si někdy v noci vemte silnou baterku, posaďte se k jezírku a uvidíte ten jeseteří šrumec. Pak se zamyslete nad vytrvalostí kočky v čekání na super sváču a pochopíte, že jeseter nemá moc šanci.
Já jich mám asi deset a mám to už vypozorované. Přes den jezdí u dna, ale se soumrakem začnou objíždět kolem okraje jezírka. Kdybych to neměl oplocené nízkým plůtkem z ptačího pletiva, už bych tam neměl žádného.
Ten můj plůtek je trochu vidět tady. Už jsme si na něj zvykli a kočky (hlavně ty od sousedů) mají smůlu.
Ještě podumejte, jestli někdo okolo Vás negriloval podkovičky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 49.10 (?), 18.4.2011 14:56
Díky, o to mi právě šlo, jestli kočka dokáže takovou rybu vytáhnout i když by se musela "nahnout" dolu k hladine, a jeste k tomu kdyz ryba bojuje o zivot a mrska sebou jak muze. Pokud to dokáže, je to OK a beru to, moje chyba ze jsem to nezabezpecil (i kdyz dva roky to vydrzel) Bylo mi prave divne, a nechtel jsem tomu verit, ze by si nekdo ke me zaskocil pro pekny kousek (ne na grill ale do sveho jezirka). Díky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.32 (?), 18.4.2011 20:57
Ahoj vím že se to nevztahuje k diskusi ale vidím že asi máte spoustu zkušeností s jesetery a chtěl bych se vás zeptat jestli bych mohl mít 1 jesetera do 3000l hloubka 1,2m přikldám foto dáky za odpovědi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.32 (?), 18.4.2011 21:32
Na dno vidím bez problémů i na podzim filtraci mám svoji (tu sem udělal z postřahů z tohoto fóra)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |