Jeseter vs. kočka

host - 49.10 (?)
18.4.2011 14:56

Díky, o to mi právě šlo, jestli kočka dokáže takovou rybu vytáhnout i když by se musela "nahnout" dolu k hladine, a jeste k tomu kdyz ryba bojuje o zivot a mrska sebou jak muze.  Pokud to dokáže, je to OK a beru to, moje chyba ze jsem to nezabezpecil (i kdyz dva roky to vydrzel) Bylo mi prave divne, a nechtel jsem tomu verit, ze by si nekdo ke me zaskocil pro pekny kousek (ne na grill ale do sveho jezirka).  Díky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 49.10 (?), 18.4.2011 12:01, zobrazeno: 8192x

Zdravím všechny nadšence,

chci se jen zeptat jak velkého jesetera dokáže kočka "vytáhnout". Minulý týden mi zmizel beze stopy jeden kousek cca 65 cm, břehy jezírka jsou cca 20 cm nad hladinou vody, a žádné mělčiny kam by mohl jeseter zajet, ani nejezdil k hladině a tak mi přijde divné, že by ho kočka dokázala takhle vytáhnout. Díky moc za zkušenosti. :-(

host - 97.254 (?), 18.4.2011 13:44

Jeseteři jsou dost neopatrní, bohužel mám stejné zkušenosti. měli jsme 4 jesetery a 3 se stali kočičí pochoutkou a to i za bílého dne před maminky očima!!! Taky jsem je neviděl blíž než metr pod hladinou, takže nevím jak se to mohlo stát... Sice měli kolem 40 cm, ale žádný problém to pro miciny nebyl. Snad ten poslední bude chytřejší...

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 18.4.2011 14:00

Jeseter se většinu dne drží hluboko pod hladinou nebo přímo na dně, ale v noci jezdí po přezích a to uplně těsně pod hladinou to může být příčana proč ho kočka dostala.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 18.4.2011 14:22

Jeseter není neopatrný, je to blbec. A ještě větší, než doufáte. Jestli si myslíte, že nejezdí k hladině, tak si někdy v noci vemte silnou baterku, posaďte se k jezírku a uvidíte ten jeseteří šrumec. Pak se zamyslete nad vytrvalostí kočky v čekání na super sváču a pochopíte, že jeseter nemá moc šanci.
Já jich mám asi deset a mám to už vypozorované. Přes den jezdí u dna, ale se soumrakem začnou objíždět kolem okraje jezírka. Kdybych to neměl oplocené nízkým plůtkem z ptačího pletiva, už bych tam neměl žádného.
Ten můj plůtek je trochu vidět tady. Už jsme si na něj zvykli a kočky (hlavně ty od sousedů) mají smůlu.
Ještě podumejte, jestli někdo okolo Vás negriloval podkovičky.

host - 49.10 (?), 18.4.2011 14:56

Díky, o to mi právě šlo, jestli kočka dokáže takovou rybu vytáhnout i když by se musela "nahnout" dolu k hladine, a jeste k tomu kdyz ryba bojuje o zivot a mrska sebou jak muze.  Pokud to dokáže, je to OK a beru to, moje chyba ze jsem to nezabezpecil (i kdyz dva roky to vydrzel) Bylo mi prave divne, a nechtel jsem tomu verit, ze by si nekdo ke me zaskocil pro pekny kousek (ne na grill ale do sveho jezirka).  Díky

host - 248.32 (?), 18.4.2011 20:57

Ahoj vím že se to nevztahuje k diskusi ale vidím že asi máte spoustu zkušeností s jesetery a chtěl bych se vás zeptat jestli bych mohl mít 1 jesetera do 3000l hloubka 1,2m přikldám foto dáky za odpovědi.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 18.4.2011 21:22

Radši ne. Je to malé a úzké. K takovýmhle jezírkům se zřídkakdy dělají filtrace kvůli nepoměru ceny, vůči nákladům na jezírko a voda je tím pádem průhledná jen nanejvýš tak do poloviny. Jeseter je ryba, za kterou jen vyhodíte peníze a vůbec ji neuvidíte. Ani nepoznáte, kdy Vám ji sežraly kočky. Nakupte šubuny a komety. To jsou ryby, které Vám budou dělat radost.

host - 248.32 (?), 18.4.2011 21:32

Na dno vidím bez problémů i na podzim filtraci mám svoji (tu sem udělal z postřahů z tohoto fóra)

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 18.4.2011 21:46

To je sice dobré, ale jeseter je poměrně dlouhá ryba (i jeseter malý) a dost ho vysiluje, když se musí neustále něčemu vyhýbat. Podle mě by se v tomto stísněném jezírku trápil.

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 18.4.2011 22:02

Jardo že to o té filtraci říkáte zrovna Vy, máte kořenovku o které tvrdíte jak je to fantastický a levný systém filtrace, takže si myslím že může být i u jezírka o 1m3 natož 3m3. Ale musím souhlasit že do takhle malé nádrže bych ho nedával je to dost velká ryba když vyroste, otázka je jestli by vyrostl a jestli by to nebylo spíš trápení.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz