Jaký koupit jezírkový vysavač?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.218 (?), 10.3.2009 16:53
Mám štěstí, je jezírko mám na zahradě na terénní terase, takže se mě osvědčilo " stáčet " nečistoty a usazeniny coulovou hadicí do sudu, umístěného nížeji. Za pár hodin se nečistoty usadí, čistou vodu odčerpám ponorným čerpadlem zpět do jezírka, usazeniny dám do kompostu.
Vysavač na nečistoty v jezírku se vůbec neosvědčil, nesplnil očekávání. Naštěstí jsem ho vrátil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.41 (?), 22.4.2009 8:28
dovolím si vám napsat své zkušenosti. loni jsem zakoupila gardenu ten silnější a dražší s plynulým provozem. mám koupací jezírko l,60 hloubku a krásně odsaje až ze dna pod silným tlakem. ale musela jsem vymyslet jiné nástavce a nejvíce se mi osvědčily nástavce s kartáčem ze starých vysavačů z hnědého bakelitu s úzkou štěrbinou.. kupodivu se daly nasadit na trubice od gardeny. Manipulace je s tím strašná ale na nic jiného účinnějšího jsem nepřišla, pokud chci mít dno čisté jak v bazénu. a do sítovaného sáčku dávám další ušitý z geotextilie aby se tam zachytily i menší řasy, ty sáčky spotřebuju na jedno luxování asi 3 stále je měním. výběru zdar.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.41 (?), 23.4.2009 11:09
odsátou vodu jsem ze začátku také pouštěla do zahrady ale bylo to tak obrovské množství vody, že jsem nestačila přebíhat a posouvat odtokovou hadici aby nedošlo k potopě. občas zalývám konví z jezírka takže dopouštím čistou, ale jinak doufám že až se rozrostou kytky tak začnou konečně řasám konkurovat . mám zatím jen roční zkušenosti ale na internetu jsem přečetla ohledně stavby, filtrace a biolog. rovnovaze snad úplně všechno. Na trhu jsou vysavačě s kontinuál. provozem ve stejné cenové relaci do 10 tis. vpodstatě jen od dvou firem výkonově jsou na tom stejně a já koupila gardenu protože ji zrovna v hornbachu měli.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ing.Králik - (6) - 186.83 (?), 6.5.2009 22:53
S vodním vysavačem skušenosti nemám - je to relativně dost velká investice nejenom pro důchodce - mně se osvědčil systém kalového čerpadla zasunutého do vyřazeného perforovaného bubnu z pračky u kterého průměr otvorů nařesahoval toleranci velokosti nečistot u kalového čerpadla a nehrozilo jeho poškození a uchopením hráběma za hranu bubnu se zařízení podle potřeby dalo posunovat.Hlavně nuto dodat, že objem jezíka mám cca 25 m3 a odsávané nečistoty jsem používal na žavlažování (hnojení) okrasné zahrady (1.500 m2). Chybějící vodu bylo nutné samozřejmě doplnit čistou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 184.87 (?), 29.6.2009 23:03
Máte prosím někdo zkušenost s PONDOMATIC - univerzální vysavač jezírka? Cenově je docela zajímavý, otázka jak moc dobře funguje.
Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |