Jaká voda do jezírka?

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?)
24.4.2011 10:01

Myslím, že většina lidí napouští z vodovodu, ale chtělo by to samozřejmě upřesnit JAKÉ jezírko (objem, účel používání). Malé jezírko a koupací bych napustil určitě z vodovodu, máte tam jistotu kvality vody. Dešťová voda, tedy pokud nebydlíte u uhelné elektrárny, je taktéž velmi dobrá volba. Pak taky ještě můžete napustit ze studny, ale napřed bych zkontroloval její kvalitu změřením alespoň základních parametrů - kyselost, tvrdost, dobré by bylo taky změřit dusičnany, abyste z toho neměl hrachovku. Myslím, že testy určené pro akvaristiku by na to měly stačit. Mimochodem, poprosil bych někoho chemicky vzdělaného, aby napsal, jaké parametry vody by přibližně měla studně mít?, aby se jí dalo bez větších problémů použít třeba i k napouštění koupacího jezírka. Asi by to bylo dost užitečné nejenom pro mě. V letošním suchém a horkém jaru se voda odpařuje před očima a dopouštět z vodovodu je finančně náročné. Ovšem ve studni máme hodně tvrdou a asi i železitou vodu, kterou se bez konzultace s nějakým odborníkem bojím do jezírka napouštět...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 176.2 (?), 23.4.2011 20:20, zobrazeno: 6826x

Dobrý den, poradí mi někdo jakou vodou napustit jezírko? Děkuji

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 24.4.2011 10:01

Myslím, že většina lidí napouští z vodovodu, ale chtělo by to samozřejmě upřesnit JAKÉ jezírko (objem, účel používání). Malé jezírko a koupací bych napustil určitě z vodovodu, máte tam jistotu kvality vody. Dešťová voda, tedy pokud nebydlíte u uhelné elektrárny, je taktéž velmi dobrá volba. Pak taky ještě můžete napustit ze studny, ale napřed bych zkontroloval její kvalitu změřením alespoň základních parametrů - kyselost, tvrdost, dobré by bylo taky změřit dusičnany, abyste z toho neměl hrachovku. Myslím, že testy určené pro akvaristiku by na to měly stačit. Mimochodem, poprosil bych někoho chemicky vzdělaného, aby napsal, jaké parametry vody by přibližně měla studně mít?, aby se jí dalo bez větších problémů použít třeba i k napouštění koupacího jezírka. Asi by to bylo dost užitečné nejenom pro mě. V letošním suchém a horkém jaru se voda odpařuje před očima a dopouštět z vodovodu je finančně náročné. Ovšem ve studni máme hodně tvrdou a asi i železitou vodu, kterou se bez konzultace s nějakým odborníkem bojím do jezírka napouštět...

host - 176.2 (?), 24.4.2011 11:44

Děkuji za radu. Je to jezírko o objemu asi 8 m3 a bude pouze pro ryby. No počítám než by napršelo 8 kubíků, asi bych čekal dlouho a studnu sice mám, ale je nepoužívaná a voda v ní spíš na zalívání kytek. Tak jedině ten vodovodní řád. Ale voda z něj je přece chlórovaná, není potřeba nějaká úprava vody?

benistr - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 195.153 (?), 24.4.2011 12:46

Chlor ve vodě z vodovudu neřešte velice rychle vyprchá a pokud jí necháte při napouštění jezírka dopadat z hadice na hladinu z výšky tak vyprchá téměř okamžitě.

host - 176.2 (?), 24.4.2011 15:30

Tímto je můj problém vyřešen. Děkuji za rady, jak za první, tak za druhou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz