Jak udelat optimální jezírko pro žáby?
|
|
 |
 |
host - 165.35 (?) 3.4.2009 8:24
Zdravím,
připojuji se k názoru, že stačí i plastová káď na maltu. Mám několik malých rybníčků /2x výlisky, 1x fólie, 1x plast.káď/, Žabky máme teprve od loňska, jedna je v tom fóliovém, další jsem na začátku března objevila v té kádi, která slouží pro zbylé /nepotřebné/ vodní rostliny, které je škoda vyhodit. Doufám, že budou letos pulci, dětem by to udělalo radost, aspoň by se přiučili, jak se vyvíjejí.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ladik - Stříbrný Zahrádkář (108) - 22.158 (?), 25.3.2009 23:34
1. nevím kdy přesně ale na jaře :-) neházel bych do vody žádný neřád ono tam napadá smetí dost samo :-) nejaký leknínek nebo rostlinku v kvetinaci bych tam dal, okolo břehu rostliny plazící se do vody
2. žabám je to jedno pokud je u brehu neco na co vylezou, čápa jsem nikdy na zahradě neměl a myslím, že radši bude někde na poli než v zahradě, takže toho bych se nebál
3. myslím že žabám je to jedno, u mne se množí na plném slunci :-))
4. stačí občas dolít konví, neřešil bych jinak, zbytečná práce
5. nerozumím otázce ale nikde bych nic nedával aby to hyzdilo pohled na jezírko
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jirilan - Zlatý Zahrádkář (803) - 239.17 (?), 26.3.2009 13:25
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 105.210 (?), 28.3.2009 7:48
:)), ma svisle steny? a jakou hloubku?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ladik - Stříbrný Zahrádkář (108) - 22.158 (?), 28.3.2009 18:55
no znate ty vylisky z obchodaku pro kutily ;-) hloubka je asi 50cm steny skoro kolmý ale okolo kraje takový ty melcinky
myslim ze klidne staci ta plastová kad pro zedniky na michani malty pokud se vam nechce nic resit, jinak ja bych uz to dnes delal z folie, ten cap to fakt nepropíchne, uz jsem to tu nekde psal, na milimetrovou folii se postavim na spicaty ryc a nepropichnu ji, udelate si diru podle svych predstav a vlozite folii, pri tak malem jezirku bude cena odpovidat tomu vylisku, jinak vylisek je v zime plny vody jen ho prikryvame deskami a polystyrenem a nechavame v nem i leknin, zatim za 5 nebo vice let nezmrzl :-) kdysi jsme ho davali do garaze a bud za ten cas co na chate nikdo nebyl oschl, nebo zmrzl
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 165.35 (?), 3.4.2009 8:24
Zdravím,
připojuji se k názoru, že stačí i plastová káď na maltu. Mám několik malých rybníčků /2x výlisky, 1x fólie, 1x plast.káď/, Žabky máme teprve od loňska, jedna je v tom fóliovém, další jsem na začátku března objevila v té kádi, která slouží pro zbylé /nepotřebné/ vodní rostliny, které je škoda vyhodit. Doufám, že budou letos pulci, dětem by to udělalo radost, aspoň by se přiučili, jak se vyvíjejí.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |