Voda už má určitě přes 23°C (přesně vám to ze zřejmých důvodů nepovím :) takže je to samozřejmě velmi příjemné, ale mám skoro až obavy, že jestli to takhle půjde dál, tak z toho brzy bude horké kafe. Ještě že je možnost připouštět ledovou vodu ze studně.
Pro všechny: Neuvěřitelná pohoda je tohle koupání přímo u domu. .. Když jsem dříve jezdil třeba i jen pár kilometrů na písník, tak po příjezdu domů už se člověk cítil zase jako spařený... Dneska si tam skočím třeba v jednu v noci, když dodělám nějakou práci. Kdo máte tu možnost, jděte do toho! Pokud vybagrovanou zeminu využijete přímo na pozemku, tak se dá relativně velké koupací jezírko i s filtrací postavit už za nějakých 70-80 tisíc Kč.
Mám takový kuriózní problémek: teploměr se mi v jezírku rozložil téměř na prvočinitele a zatímco plastové díly jsem posbíral, chybí mi skleněná trubička s lihem. Velice nerad bych na ni šlápl a zranil se, případně ještě protrhl fólii. Nemám bohužel zatím tak čistou vodu, abych ji v téměř dvou a půl metrové hloubce uviděl - je to tyčka tak 8x0,3 cm.
Nemáte někdo nějaký nápad, jak bych ji mohl lokalizovat a extrahovat? Co radíte? Potápěčskou soupravu a pustit se na dno za ní?
tak se hlásím s nápadem č.1: webovou kameru, uzavřít do skleněného tubusu, 1-2 výkonné LED na přisvícení, to vše uchytit na tyč, noťas na kolena a můžete rejdit po dně, dokud Vás to neomrzí (myslím že nějaký Jarda tady má odkaz na své jezírko, kde má pod vodou webkamerky)
Hlásím se dobrovolně. Nemyslím si ale, že ve špinavé vodě hledat trubičku s lihem kamerou slepenou jen na tento účel bude efektivní. Já bych vzal svoji hliníkovou trubičku o průměru 8 mm a šmátral po dně, dokud to necinkne. Zbytek vyřeší nějaký podběráček. Asi to nebude fungovat na dně vysypaném kameny. Lovu zdar!
Kamerku bohužel nemám, jinak bych to možná i prubnul. S tou trubičkou jste to myslel jak? Druhý konec přiložený k uchu a rejdit s ní po dně? Kačírek na dně naštěstí nemám.
Ono to cinknutí do skla je spíš cítit v tom hliníku, než slyšet. Bude to asi jediná tvrdá věc v jezírku. Bacha na folii. Nepíchal bych tam nějakým ostrým drátem, ale aspoň bych ho ohnul na konci do nějaké smyčky.
Tak to nevím, jestli budu v té hloubce a při půdorysu koupací vany okolo 30 m2 schopen cokoliv rozpoznat. No ale za pokus to stojí. Proč sakra nedělají teploměry ze železa? Projel bych to magnetem a bylo by... :D
Mám ji! Nastudoval jsem metodu lovců perel a podařilo se mi trubičku nahmátnout a už jsem ji nepustil. Po takových dvou třech stovkách ponorů... ;) Samozřejmě byla tam, kde jsem ji nejméně očekával!
Tímto děkuji všem zúčastněným za součinnost.
Voda už má určitě přes 23°C (přesně vám to ze zřejmých důvodů nepovím :) takže je to samozřejmě velmi příjemné, ale mám skoro až obavy, že jestli to takhle půjde dál, tak z toho brzy bude horké kafe. Ještě že je možnost připouštět ledovou vodu ze studně.
Pro všechny: Neuvěřitelná pohoda je tohle koupání přímo u domu. .. Když jsem dříve jezdil třeba i jen pár kilometrů na písník, tak po příjezdu domů už se člověk cítil zase jako spařený... Dneska si tam skočím třeba v jednu v noci, když dodělám nějakou práci. Kdo máte tu možnost, jděte do toho! Pokud vybagrovanou zeminu využijete přímo na pozemku, tak se dá relativně velké koupací jezírko i s filtrací postavit už za nějakých 70-80 tisíc Kč.