Jak rozmnožit rybičky?

host - 58.113 (?)
14.10.2013 18:22

Taky mám tu zkušenost. Nechal 2 odrostlejší karase v přírodní barvě, jelikož se mi líbili, ale 3. rok stejně změnili relativně rychle barvu na zlatou.

Co mám zkušenost, tak plůdek je tak z 30-40% barevný, zbytek v přírodní barvě. 2. rok se vybarví dalších 20%. 3. rok již naprosté minimum.

Dost mě ale udivuje, že v potomstvu se objevuje tolik bílé barvy (bílý karas).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 140.80 (?), 16.6.2013 12:27, zobrazeno: 7590x

mam v jezirku hejno 10 karasku. Jsou uz vic jak 3 roky stary. Cetl jsem, ze uz dvouleti se muzou vytrit. Chtel jsem se zeptat, co jim poskytnout, aby se jim darilo dobre romnozovat. 

host - 87.227 (?), 17.6.2013 3:31

Karásci jsou sami o sobě považovány za plevelnou rybu. Samičky před třením mají kulatější bříška. Je dobré jim zajistit jemnolisté rostliny, třecí kartáče nebo postačí z nouze větev z nějakého jehličnanu. Nám se běžně vytírali časně zrána do rostlin, v období kdy se začla voda oteplovat a v průběhu teplych letních dnů. A to téměř denně.

host - 57.149 (?), 18.6.2013 15:08

Take funguje jakasi reflexe na panujici podminky - dostatek potravy. Také jsem měl na začátku 7 jesenů a 3 perlíny. Ti se druhým rokem vytřeli a jezírko tak osídlila tak padesátka malinkých perlínů, jak rostli, začalo pro ně být jezírko na potravu chudé a od té doby (pár let) už k žádnému rozmnožení nedošlo.

host - 230.194 (?), 21.6.2013 14:43

Buďte rádi, že se vám nerozmnožují...

Je to jak s jistou nejmenovanou menšinou obyvatel... dělají to, ani nevíte jak, a nic s tím nejste schopni udělat, jen útrpně přihlížet...wink

Mně se karasi hned 3 rok vytřeli, asi 200 mladých, a úplně zaneřádili jezírko, doslova hnůj, zkrátka to na něj byla velká biologická zátěž. Jen polovinu se mi podařilo odlovit čeřenem (a pustit do zádrže na potoku). Navíc zbylý 1 roční odrostlý potěr (nechal jsem přes zimu) nikdo nechtěl, ani skoro zadarmo - překvapivě, protože já jsem měl problém okrasné karase vůbec sehnat. Na inzerát na aukru se mi ozval jen nějaký ostravák, a když jsem mu řekl, že to shubunkini skutečně fakt nejsou, jen červení, zlatí a bílý karasi, tak zklamaně zavěsil.

Letos jsem se zbavil dvou nejvypasenějších jikernaček, koupil 4 roční zlaté jeseny, a zatím naštěstí klid... Sexuální orgie zbylých karasů se sice konají každé druhé ráno, zvláště při změně teploty vody, ale zatím tam žádné výsledky toho řádění ve formě přírůstků nepozoruji.

host - 87.77 (?), 18.8.2013 19:37

Chci se zeptat.- taky se mi vytreli karasci, pludek je barevny, ale vetsina jenom tmavy se stribritymi nebo zlatymi boky. Zmeni jeste barvu nebo je to proste jenom plevelny karas vyskytujici se v rybnicich a rekach?

host - 67.50 (?), 19.8.2013 13:12

Pokud jsou "rodiče" červení (zlatí) karásci, tak se jim narodí zase červení (zlatí) karásci. Zpočátku jsou bezbarví, jak píšete, vybarví se později.

host - 64.30 (?), 20.8.2013 12:45

Všichni se nevybarví určitě, část jich vždycky zůstane přírodních. Mám červené, zlaté, šubunkiny a vždycky jich zůstane část pouze přírodní tedy nevybarvená.

host - 87.77 (?), 20.8.2013 19:10

Dekuji za odpovedi, myslela sem si to, ze se ty tmave uz nezbarvi.Az budu cistit jezirko pochytam je a pustim do reky

host - 208.93 (?), 20.8.2013 20:01
Ja osobne mozem z vlastnej skusenosti potvrdit ze niektore z tych tmavych sa sfarbuju az po troch rokoch a to som sa cudoval ako sa z ciernych stali za dva mesiace cervene

host - 58.113 (?), 14.10.2013 18:22

Taky mám tu zkušenost. Nechal 2 odrostlejší karase v přírodní barvě, jelikož se mi líbili, ale 3. rok stejně změnili relativně rychle barvu na zlatou.

Co mám zkušenost, tak plůdek je tak z 30-40% barevný, zbytek v přírodní barvě. 2. rok se vybarví dalších 20%. 3. rok již naprosté minimum.

Dost mě ale udivuje, že v potomstvu se objevuje tolik bílé barvy (bílý karas).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz