Jak naučit koi a jesetera žrát z ruky?

Kubík - (6) - 231.246 (?)
25.6.2012 11:38

Dobrý den. Chce to určitě čas a trpelivost.;-) U KOI to je snažší, jelikož po nejaké dobe, když je budete pravidelne krmit si na Vás zvyknou a neni problém jim pak do vody strčit celou ruku plnou žrádla. To se pak o tu ruku i bojíte.:-) U jeseterů je to horší. O to víc, že vetsina jeseteru se ve dne drží na dne jezírka a za potravou vyplouvají az večer. Dobré zkusenosti mám snad jen z jesetery ruskými, kteří obcas plují u hladiny i ve dne. No a co se učení na ruku týče, tak ja to delal tak, že jsem pockal az jeseter bude plout okolo me, pak jsem mu lehce dal ruku se žrádlem pod pusu a on začal hodovat. Nejsou to rychlí plavci, takzeho můžete krásne podebrat. No a za par týdnu jakmile videl, že je čas krmení sam připlul a jako KOI čekal u hladiny na nejakou tu dobrutku.:-) Mám 4 druhy jeseterů, ale jen ten ruský mi chodí na ruku... Kuba

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 1.158 (?), 23.6.2012 16:06, zobrazeno: 8784x

Chci se zeptat na zkušenosti jak naučit koi a jesetera žrát z ruky.Jak je začít učit a jak postupovat.Budu rád pokud mi někdo ze zde přítomných poradí a podělí se o zkušenosti.Děkuji

Kubík - (6) - 231.246 (?), 25.6.2012 11:38

Dobrý den. Chce to určitě čas a trpelivost.;-) U KOI to je snažší, jelikož po nejaké dobe, když je budete pravidelne krmit si na Vás zvyknou a neni problém jim pak do vody strčit celou ruku plnou žrádla. To se pak o tu ruku i bojíte.:-) U jeseterů je to horší. O to víc, že vetsina jeseteru se ve dne drží na dne jezírka a za potravou vyplouvají az večer. Dobré zkusenosti mám snad jen z jesetery ruskými, kteří obcas plují u hladiny i ve dne. No a co se učení na ruku týče, tak ja to delal tak, že jsem pockal az jeseter bude plout okolo me, pak jsem mu lehce dal ruku se žrádlem pod pusu a on začal hodovat. Nejsou to rychlí plavci, takzeho můžete krásne podebrat. No a za par týdnu jakmile videl, že je čas krmení sam připlul a jako KOI čekal u hladiny na nejakou tu dobrutku.:-) Mám 4 druhy jeseterů, ale jen ten ruský mi chodí na ruku... Kuba

lotusek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 44.59 (?), 25.6.2012 13:10

mam v jezirku jesetera sibirskeho ale mam problem v tom ze nechce zrat granule pro jesetery to vzdy hned vyplivne, jo kdyz mu dam zizalu to se muze utlouct. Je pravda ze jeseter je z rybniku ma 37cm tak nevim jestli to chce cas kdy si na granule zvykne nebo jestli nebude lepsi jesetera vratit zpet do rybniku. Mozna ze tak udelam darilo se mu tam dobre za rok co jsem ho mel v rybniku mel prirustek 13 cm :)

host - 234.42 (?), 26.6.2012 15:50

asi bych ho pustil.

mám dva jesetery malé.

Když jsem hledal info. k chovu, bylo psáno koupit jesetery zvyklé žrát granule, že s tím bývá problém..

ale jen jsem řekl před odborníkem že se jim daří že si hledají už potravu sami(prodejce mě řekl, že v tu dobu ještě nekrmit, že je ještě zima)

kroutil očima... také že je lepší koupit větší, že malí těžko přežívají..

ale žijí stále granule žerou a daří se jim..

host - 219.84 (?), 27.6.2012 12:06

Jak bylo řečeno, chce to trpělivost. Záleží i na druhu Koi ryby, některý jsou více přátelský a důveřivý nekteré méně. Např naše Elle Oshiba Shigure jedla z ruky hned druhý den co jsme ji dostali. Chce se to se jim hodně věnovat a starat se o ně dobře a pak se vám odvděčí svojí přítulností.

host - 234.42 (?), 27.6.2012 19:56

teď učím žrát z ruky slunečnici pestrou..

jen sednu na kámen nohy do vody už plují kolem mě a čekají napřed jsem jen házel poblíž ale teď pomalu z ruky.

proti nim se koi hrozně bojí asi to dá ještě práci..aby také žraly z ruky

taky někde tady radily -nekupovat že zapluje do hloubky a už ji neuvidíte..

Drží se v nízké vodě a skáčí po muchách co se jim hodí nebo co vidí..

máme koi, jesetery a další ale se slunečnicema je nejvetší zábava-sice jsou malé ale stojí za to..

Zdeněk

host - 217.187 (?), 23.7.2012 10:19

Dobrý den, včera jsem natočila toto video jak krmím a hladím naše Koie.

Chce se jim opravdu věnovat, záleží i na druhu, nepřátelštější je Chagoi a Oshiba Shigure, postupně se připojují i ostatní druhy když je vidí jíst z ruky.

Nina

host - 219.11 (?), 23.7.2012 11:49

Pěkné video a nádherní kapři, jen takový můj osobní názor. Myslím si, že nezáleží na tom jaká varianta kapra je "ochočenější", spíš má na to podle mě vliv stáří, předchozí zkušenosti s lidmi a i charakter ryby, vzhledem k tomu že jsem i rybář který se věnoval lovu trofejních kaprů dost hluboce (samozřejmě chyť a pusť)  tak mohu potvrdit že opravdu každý kapr je jiný, jak vzhledem tak chováním, někteří sou samotáři, někteří žijou v hejnu, některý preferuje jinou potravu než jiný apod. 

host - 217.187 (?), 23.7.2012 17:01

Určitě každý má svůj charakter a hodně záleží jak se kdo k nim chová. Ale určitě je to i druhem, některý druh je více divoký, nekterý přátelský. Ale co slýchám Chagoi Koi je jedna z prvních která připlave, jí z ruky a nechá se i pohladit. Náš Chagoi byl první co jedl z ruky na rozdíl od ostatních od stejného chovatele, ostatní se přídali později. To samé platí o Oshiba Shigure. Naše Oshiba jedla z ruky hned druhý den co jsme ji dostali na rozdíl od dvou jiných druhů, který jsme dostali od stejného chovatele. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky9:52
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz