Jak naučit koi a jesetera žrát z ruky?
|
|
 |
 |
Kubík - (6) - 231.246 (?) 25.6.2012 11:38
Dobrý den. Chce to určitě čas a trpelivost.;-) U KOI to je snažší, jelikož po nejaké dobe, když je budete pravidelne krmit si na Vás zvyknou a neni problém jim pak do vody strčit celou ruku plnou žrádla. To se pak o tu ruku i bojíte.:-) U jeseterů je to horší. O to víc, že vetsina jeseteru se ve dne drží na dne jezírka a za potravou vyplouvají az večer. Dobré zkusenosti mám snad jen z jesetery ruskými, kteří obcas plují u hladiny i ve dne. No a co se učení na ruku týče, tak ja to delal tak, že jsem pockal az jeseter bude plout okolo me, pak jsem mu lehce dal ruku se žrádlem pod pusu a on začal hodovat. Nejsou to rychlí plavci, takzeho můžete krásne podebrat. No a za par týdnu jakmile videl, že je čas krmení sam připlul a jako KOI čekal u hladiny na nejakou tu dobrutku.:-) Mám 4 druhy jeseterů, ale jen ten ruský mi chodí na ruku... Kuba
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 1.158 (?), 23.6.2012 16:06, zobrazeno: 8784x
Chci se zeptat na zkušenosti jak naučit koi a jesetera žrát z ruky.Jak je začít učit a jak postupovat.Budu rád pokud mi někdo ze zde přítomných poradí a podělí se o zkušenosti.Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
Kubík - (6) - 231.246 (?), 25.6.2012 11:38
Dobrý den. Chce to určitě čas a trpelivost.;-) U KOI to je snažší, jelikož po nejaké dobe, když je budete pravidelne krmit si na Vás zvyknou a neni problém jim pak do vody strčit celou ruku plnou žrádla. To se pak o tu ruku i bojíte.:-) U jeseterů je to horší. O to víc, že vetsina jeseteru se ve dne drží na dne jezírka a za potravou vyplouvají az večer. Dobré zkusenosti mám snad jen z jesetery ruskými, kteří obcas plují u hladiny i ve dne. No a co se učení na ruku týče, tak ja to delal tak, že jsem pockal az jeseter bude plout okolo me, pak jsem mu lehce dal ruku se žrádlem pod pusu a on začal hodovat. Nejsou to rychlí plavci, takzeho můžete krásne podebrat. No a za par týdnu jakmile videl, že je čas krmení sam připlul a jako KOI čekal u hladiny na nejakou tu dobrutku.:-) Mám 4 druhy jeseterů, ale jen ten ruský mi chodí na ruku... Kuba
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.42 (?), 26.6.2012 15:50
asi bych ho pustil.
mám dva jesetery malé.
Když jsem hledal info. k chovu, bylo psáno koupit jesetery zvyklé žrát granule, že s tím bývá problém..
ale jen jsem řekl před odborníkem že se jim daří že si hledají už potravu sami(prodejce mě řekl, že v tu dobu ještě nekrmit, že je ještě zima)
kroutil očima... také že je lepší koupit větší, že malí těžko přežívají..
ale žijí stále granule žerou a daří se jim..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.84 (?), 27.6.2012 12:06
Jak bylo řečeno, chce to trpělivost. Záleží i na druhu Koi ryby, některý jsou více přátelský a důveřivý nekteré méně. Např naše Elle Oshiba Shigure jedla z ruky hned druhý den co jsme ji dostali. Chce se to se jim hodně věnovat a starat se o ně dobře a pak se vám odvděčí svojí přítulností.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.42 (?), 27.6.2012 19:56
teď učím žrát z ruky slunečnici pestrou..
jen sednu na kámen nohy do vody už plují kolem mě a čekají napřed jsem jen házel poblíž ale teď pomalu z ruky.
proti nim se koi hrozně bojí asi to dá ještě práci..aby také žraly z ruky
taky někde tady radily -nekupovat že zapluje do hloubky a už ji neuvidíte..
Drží se v nízké vodě a skáčí po muchách co se jim hodí nebo co vidí..
máme koi, jesetery a další ale se slunečnicema je nejvetší zábava-sice jsou malé ale stojí za to..
Zdeněk
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.187 (?), 23.7.2012 10:19
Dobrý den, včera jsem natočila toto video jak krmím a hladím naše Koie.
Chce se jim opravdu věnovat, záleží i na druhu, nepřátelštější je Chagoi a Oshiba Shigure, postupně se připojují i ostatní druhy když je vidí jíst z ruky.
Nina
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.11 (?), 23.7.2012 11:49
Pěkné video a nádherní kapři, jen takový můj osobní názor. Myslím si, že nezáleží na tom jaká varianta kapra je "ochočenější", spíš má na to podle mě vliv stáří, předchozí zkušenosti s lidmi a i charakter ryby, vzhledem k tomu že jsem i rybář který se věnoval lovu trofejních kaprů dost hluboce (samozřejmě chyť a pusť) tak mohu potvrdit že opravdu každý kapr je jiný, jak vzhledem tak chováním, někteří sou samotáři, někteří žijou v hejnu, některý preferuje jinou potravu než jiný apod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 217.187 (?), 23.7.2012 17:01
Určitě každý má svůj charakter a hodně záleží jak se kdo k nim chová. Ale určitě je to i druhem, některý druh je více divoký, nekterý přátelský. Ale co slýchám Chagoi Koi je jedna z prvních která připlave, jí z ruky a nechá se i pohladit. Náš Chagoi byl první co jedl z ruky na rozdíl od ostatních od stejného chovatele, ostatní se přídali později. To samé platí o Oshiba Shigure. Naše Oshiba jedla z ruky hned druhý den co jsme ji dostali na rozdíl od dvou jiných druhů, který jsme dostali od stejného chovatele.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|