Jak napojit čerpadlo (zasuvku) ve venkovnim prostredi?

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 64.138 (?)
24.9.2008 8:57

Jenom bych si dovolil poznamenat, že pokud budet něco připojovat "napřímo", a uříznete originální zástrčku nebo nějk jinka zasáhnete do instalace spotřebiče, s velkou pravděpodobností tak přijdtete o záruku a v případě poruchy máte smůlu. U nás se mi to stane tak 2-3x za rok, kdy někdo donese čerpadlo, kterému je obvkle zkrácen kabel (nikdy jsem nepochopil, proč to lidé dělají, pochopil bychještě tak prodloužení) Pak obvkle reklamce není uznána, takže pozor na to

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 1.251 (?), 27.8.2008 22:31

Já bych tady rozsekl diskuzi asi tím, že pokud to má být trvalé zapojení vedené někde kabelem v zemi, vyplatí se okopírovat něco, co už funguje třeba někde u kolegy na zahradě nebo ještě lépe provedení minimálně konzultovat u projektanta elektroinstalace případně rovnou si to za nějaký rozumný peníz nechat zkreslit.

Jedná se o dvě věci, spolehlivost - nebude to třeba co 2 - 5 let vykopávat a spravovat, aby to fungovalo a o bezpečnost - kromě vlastního případného úrazu se jedná i o to, aby úraz nebo jiná nešťastná příhoda byla kryta komerčním pojištěním. Pojišťovny totiž v komerčním pojištění velice rády omezují výplatu peněz nebo rovnou neplní, pokud ta příhoda byla způsobena třeba konkrétně elektrickým přívodem, který nebyl udělán podle norem.

host - 248.60 (?), 20.9.2008 12:22

Pokud nechcete zásuvku a čerpadlo "napřímo" spojit s přívodem doporučoval bych to spojit v  "acidurce" krytí ip 67 a celé to zalít dvousložkovou pryskyřicí a vydrží to na věky, ale kvůli špatné odpojitelnosti čerpadla bych to nedělal.

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 64.138 (?), 24.9.2008 8:57

Jenom bych si dovolil poznamenat, že pokud budet něco připojovat "napřímo", a uříznete originální zástrčku nebo nějk jinka zasáhnete do instalace spotřebiče, s velkou pravděpodobností tak přijdtete o záruku a v případě poruchy máte smůlu. U nás se mi to stane tak 2-3x za rok, kdy někdo donese čerpadlo, kterému je obvkle zkrácen kabel (nikdy jsem nepochopil, proč to lidé dělají, pochopil bychještě tak prodloužení) Pak obvkle reklamce není uznána, takže pozor na to

host - 160.34 (?), 24.9.2008 10:27

Koupit obyčejnou zásuvku do mokra

host - 99.214 (?), 21.10.2008 13:09

Koupit zásuvku potřebného krytí, jištění pomocí chrániče a připojení 3 vodiči. Ale je otázka pokud se takto autor ptá zdali je vůbec schopen bezpečně provést instalaci nebo se chce zbavit tchyně. 

Kneiflpe - (8) - 162.167 (?), 21.10.2008 10:17

ja to vyresil takhle

kaplicka
kaplicka

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 64.138 (?), 21.10.2008 12:57

Fotografie běžného řešení přes venkovní zásuvku, dotáhnete kalsický prodlužovák ke skříňce, podle typu z jdou 4 vývody - některé z nich je možno dálkově vypínat, nebo plynule regulovat

1
1
2
2
3
3
4
4
Bez názvu
Bez názvu

host - 172.9 (?), 16.11.2008 1:08

Tak mě už pár let dobře funguje zakrytí takovými těmi gumovými stavebními kbelíky co se v nich míchá malta :-) jeden stojí normálně a druhým je to přikryto nasazením na ten spodní, samo mám to vše takyv objektu na proudový chránič ale v kbelíku nikdy nebylo vlhko a to i z důvodu trafa na UV lampu, které to tam pěkně vyhřívá a tím i suší případnou kondenzovanou vodu ;-) no a když to postavíte někde do keříčku a před to nějaký kámen tak si toho černého kbelíku nikdo nevšimne ;-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz