Jak casto krmite ryby?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 166.92 (?), 7.7.2010 9:08, zobrazeno: 11067x
Omlouvam se za dotaz, ktery zni naprosto stupidne, ale opravdu bych potreboval poradit. Jak uz jsem psal v jinem dotazu, mam jezirko cca 15 kubiku a v nem ryby - 3 koi kolem 40cm, par desitek karasu kolem 12cm a mrak drobotiny. Jezirko je docela bohate osazene - lekniny, kosatce. Mohu-li soudit je tam i docela zivo - vazky, vodomerky, vselijaky breberky, vazky - takze snad je tam i nejaka prirozena potrava. Krome toho ryby krmime extra - nejake zlute plovouci granulovane valecky to jsou. Chutna jim a naucily se "loudit" u mola. Problem je v tom ze pritelkyne i mama je nadsene krmi - tak 1x za dva dny jednu ci dve hrsti techto granuli (sezerou vzdy temer vse - neco uvizne na melcine a to dohledaji pozdeji). Rybam se dari, ale mozna az moc. Zacinam mit pocit zda toho krmeni neni prilis.. jaky je vas nazor a zkusenosti?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.238 (?), 7.7.2010 9:39
5 m3, 3 slnecnice, 2 amure, mozno jeden sumcek, nevidel som ho tyzdne (vsetky pod 10 cm) + asi 1000 ks mlade (pod 3 mm) asi slnecnice. Zubrienky. Vodny hmyz, nejake rastliny, nekrmim vobec. Pokusy boli, ale ryby krmivo ignorovali.
|
|
 |
|
 |
 |
|
konvalinka - Diamantový Zahrádkář (1285) - 143.17 (?), 7.7.2010 10:20
My máme jezírko poměrně velké, v něm asi 30ks ryb kolem 35cm (pstruzi, bělice, ostroretky) a pak plno střevlí a nějaké drobotiny. Rostlinstva a na něm breberek dostatek. Kdesi jsem četla, že ryby se mají krmit po trochách několikrát denně - tak na to čas nemám. Většinou dostanou jedenkrát, občas obden a stalo se i, že nedostali 4-5dní a přežili všichni kromě jesetera, který uhynul někdy v dubnu, ale příčinu neznáme. Snad sem dotekl nějaký binec z potoka, který nám jezírko napájí.
Krmíme granulema v přiměřeném množství, prostě jen tolik, co sní. Loudí taky ale víc nedostanou a hotovo. Podle čeho usuzujete, že je toho krmení příliš?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Zera - Bronzový Zahrádkář (88) - 73.236 (?), 7.7.2010 11:33
My máme jezírko poměrně menší, máme asi 15 karasů,4 koi (něco se tam ještě před týdnem vylího).Rybky krmíme když přijdou vnučky, což je zhruba 5krát týdně- granulema.Většinou je překrmí, tak jim ty dny bez krmení nezbývá nic jiného než vysbírat zbytky.Pokud jsem něco o tom četla, čím víc se krmí, tím je bohatší voda na dusík (exkrementy) a tím víc roste řasa.Naše ryby mají "hlad" vždycky, když někdo přijde k jezírku.Ale taky mají smůlu.Prosperují výborně, kdyby nám s udržováním optimálního počtu ryb nepomáhala užovka (a sousedova kočka),tak nevíme kam s nima.Bez krmení vydržeí klidně i týden a nevidím na nich žádou újmu.Jezírko je krásně vyčištěné a ryby v pohodě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.164 (?), 7.7.2010 13:16
Krmíme jednou za čas, jak je nálada. Někdy baští i několikrát denně a jindy jim nedáme třeba dva týdny. Oni si vždycky něco najdou (pulci komáři apod.) Byl jsem svědkem toho jak dosedl na hladinu jakýsi hmyz a karas ho spokojeně slupl.
Pozor na to, jeseter plovoucí potravu neumí konzumovat! Pro jesetery je speciální krmivo které padá ke dnu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |