Hnědá voda

host - 240.7 (?)
12.6.2010 10:40

no chci se vas zeptat mate u jezirka mulcovaci kuru?jestli jo tak je to tim protoze mulcovaci kury jsou necim napusteny a kdyz zaprsi tak mulcovaci kura pusti.Aspon ja jsem dal pod mulcovaci kuru netkanou textilii a to mi pomohlo.jezirko mam tedkom ciste a ryby mi jdou krasne videt ale na dnu je nejaky mensi kal.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 2.52 (?), 2.6.2010 12:51, zobrazeno: 17603x

Dobrý den, mám na zahrádce takovou parodii na jezírko.Nepravidelný tvar kruh-ovál o průměru asi 1,5-2m hloubka cca 75cm.Jezírko je z betonu, povrch je zgletovaný a natřený nátěrem určeným pro pitnou vodu.Na dně mám kbelík s leknínem a pěstuji tam 3 karasy.Leknín i rybky prospívají dobře, stáří asi 5 let.Každý rok na jaře vyměním vodu, ale za chvilku(cca 14 dní) je tak špinavá, že rybky nejsou vůbec vidět.Není zelená, ale hnědá, neprůhledná,prostě špinavá.Zkoušel jsem pytlík s rašelinou ale nepomohl.Letos chci koupit fontánku, aby to alespoň trošku hýbalo s vodou a dodalo nějaký vzduch.Co myslíte, pomůže to? Nebo poraďte co s tím, abych ty rybky aspoň trošku viděl.Dík za rady.Láďa.

host - 41.2 (?), 2.6.2010 13:08

Dobrý fen, bohužel Vám neporadím, protože mám stejný problém. Na jaře byla voda v jezírku (750 l, na podzim osázené květinami, 1 leknín) úplně neprůhledná, po vyčerpání jsme zjistili, že je dno plné tlejícího listí. Po vyčistění a napuštění novou vodou z vrtu voda začala cca po 14 dnech opět hnědnout. Řasy zatím nejsou žádné, voda je hnědá, zatím je vidět tak 15 cm hluboko. Ph má přes 7, stupnici jsme měli do 6,8 a vzorek byl ještě tmavší. Při rozboru vody z vrtu nám bylo doporučeno KHS nalít do vrtu desinfekci Sagit (snad jsem název nespletla), protože ve vodě jsou nějaké bakterie. Šel by stejný přípravek použít i do jezírka?  Vodu z vrtu používáme normálně na vaření. Moc se těším na rady. Jindra

host - 3.239 (?), 11.6.2010 21:30

mám asi 150 m3 1,2 az 2 m hloubka, plno rostlin dodatečně vybudovaný potůček 20 až 50 cm splav atd. jen pár karasů. používám savo, skalci, ozón dříve peroxid a vodu mám hnědou. 5 let práce a žena se koupacího asi nedočká...

host - 240.7 (?), 12.6.2010 10:40

no chci se vas zeptat mate u jezirka mulcovaci kuru?jestli jo tak je to tim protoze mulcovaci kury jsou necim napusteny a kdyz zaprsi tak mulcovaci kura pusti.Aspon ja jsem dal pod mulcovaci kuru netkanou textilii a to mi pomohlo.jezirko mam tedkom ciste a ryby mi jdou krasne videt ale na dnu je nejaky mensi kal.

host - 41.2 (?), 12.7.2010 13:32

Mulčovací kůru máme kolem celého jezírka, ale voda už je v pohodě a nádherně průzračná i přes současná parna. Asi si příroda sama poradila, i když jsme jí trochu možná pomohli, na dno jsme dali podle rad zde klubko měděného drátu - že by to opravdu pomohlo? A už máme i nové obyvatele - 2 žabáky a brzy nám vykvete leknín :-). Jindra

host - 123.17 (?), 12.7.2010 14:05

Mohu se zeptat, jak velké klubko měděného drátu na jak velké jezírko? Díky za odpověď. Pavel

host - 176.251 (?), 22.9.2010 7:21
Zdravím Vás ve spolek.Mám taky problém s hnědou vodou mírně nazelanalou.Zkoušel jsem všechny možné přípravky, ale výsledek nula.Zajímalo by mě jak velké množství měděného drátu použít do jezírka.Kdo to již má odzkoušené -poraďte nám.Ivo

Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 22.9.2010 10:39

Postup s měděným drátem znamená pouze to, že měď, kterou do nádrže budete chtít dostat, nadávkujete naprosto náhodně. Parametrů, které nakonec ovlivní její rozpuštěné množství, bude spousta - délka drátu, jeho průměr (plocha), rychlost obtékané vody, chemické vlastnosti vody  (pH, tvrdost) a asi spousta dalších, které mi vůbec nenapadnou.  To, že tady někdo výše napíše, že v jezírku měděný drát zafungoval, Vám neříká naprosto nic o tom, jak to udělat, aby u Vás fungoval stejně. Minimálně proto, že jeho jezírko bude jiné, než to Vaše. Nebylo by tedy snazší a jistější pustit se nějakou více prověřenou cestou, než zkoušet nahodilé chemické pokusy?

liba6 - (1) - 241.22 (?), 22.4.2011 19:22
Dobrý den, omlouvám se že jsem vám sem vlezla, ale mám taky hnědou vodu a koupila jsem si přírodní přípravek Aqua cb, tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tím někdo nemáte nějakou zkušenost, je tam napsáno, že to nepoškozuje životní prostředí a neškodí rybám ani rostlinám, předem děkuji za odpovědi.

host - 160.234 (?), 28.8.2024 16:59
Ahoj taky jsme bojovali se zelenou vodou. Přítel udělal filtraci z velkých sudu a ted je voda krasna cista vidime az na dno mame asi 6 kubiku vody a 57 rybiček (koi, karasek a rakos a lekniny puvodni koupena filtrace nestacila.nevim jak ten medeny dratek pomaha ale všude se dočtete ze rybam určitě neprospívá bala bych se ze je otravim🙈zatim čusik
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz